Dirigenten vår

Oppdatert 11/01-20, 19:30

Rune Halvorsen

Dirigenten vår heter Rune Halvorsen

Dirigenten vår, Rune Halvorsen, har bred erfaring fra dirigering i det profesjonelle musikkliv, og lang fartstid som dirigent og instruktør i det frivillige musikkliv. Han er siden august 2001 KORKs solopaukist, og har siden høsten 2009 hatt den samme stillingen i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO).

Rune Halvorsen har tidligere dirigert flere store musikalske oppsetninger. I september 2016 var han dirigent for «Jubileumsbrudd», en urframføring på ca 70 minutter, skrevet av Kari Beate Tandberg og Karsten Brustad, framført av elever og lærere ved Sarpsborg Kulturskole. I april 2016 ledet han et prosjekt med Østfold Symfoniorkester, med musikk av Johan Svendsen og W. A. Mozart, der Maria Angelika Carlsen var fiolinsolist. I tillegg dirigerte han Kristiansand Symfoniorkester under en plateinnspilling i 2013 med Marte Wulff, og påfølgende konsert i Kilden høsten 2014. Siden våren 2007 har han dirigert KORK ved flere anledninger, spesielt ved innspilling av musikk til film, tv, teater og konsert. Blant annet "Harry & Charles" (TV-drama, musikk av Nils Petter Molvær), og musikken til «Julekongen» (julekalender 2012, musikk av Ginge). Halvorsen har også vært dirigent ved flere CD-utgivelser.

Hans dirigentlærere har gjennom årene vært John Dalene, Ingar Bergby, Jordi Mora, og Antoni Ros Marba. Han har også deltatt på mesterklasse med Jorma Panula, og hatt enkeltstående timer med Eivind Aadland og Kees Bakels.

Han overtok Sagene Janitsjarkorps fra 1. januar 2020.


Edit

Siste bilder

  • Sommerkonsert 2023: En natt forbi
  • Sommerkonsert 2023: Dans til blå ballong
  • Sommerkonsert 2023: Latininspirerte bardamer klar til dyst
  • Sommerkonsert 2023: Øvelse gjør mester
  • Klart til fest i Sagene festivitetshus - 3 av 3
  • Klart til fest i Sagene festivitetshus - 2 av 3
  • Klart til fest i Sagene festivitetshus - 1 av 3
  • Sommerkonsert med Hovedøen Social Club 2023

Hva skjer?