Tine fikk 2. pris i Wien!

Tine Thing Helseth gikk nesten helt til topps i den store Eurovisjonsfinalen for unge musikere Wien 12. mai, en finale som ble direkte overført til millioner av fjernsynsseere over hele Europa.

                 Tine spilte strålende, noe både publikums ovasjoner og NRKs Arild Erikstad ga sitt klare uttrykk for. Ingen av oss som har fulgt Tines trompetkarriere de siste årene ble egentlig forbauset over dette, men prestasjonen, og etappene hun har tilbakelagt på denne veien, står det like fullt enorm respekt av. Det kan jo nevnes at pianisten Leif Ove Andsnes også fikk 2. pris i denne konkurransen for noen år siden, og vi ser jo hva slags karriere han har fått!

Korpset hadde rigget opp storskjerm og matservering i Sagene Festivitetshus, og satt andektige og lyttet da Tine framførte første sats av Haydns kjente trompetkonsert på den store scenen i Wien. Det gnistret av musikalitet og virtuositet ut av hver tone i spillet hennes, og hun høstet stor applaus både i Wien og hjemme i H3 etter at den siste tone døde ut over rådhusplassen i Wien.

Sagene Janitsjarkorps er utrolig stolte av Tine, og ønsker henne lykke til i sin videre karriere.


Edit

Relaterte nyheter

DatoTittel

09 Mai 2006

Tine i EBU-finalen i Wien

29 Mar 2006

Tine vant Virtuos!

Eldre nyheter

12 Mai 2006

Sagenes 17. mai-program

Av Arrangementskomiteen i SJK | Spilleoppdrag

Sagene skole, barnetoget og rådhustrappa

11 Mai 2006

Omlegging av driftsåret

Av Tor Erik Groeng | Internnytt

I snart 80 år, tror jeg, har SJK hatt drifts- og musikkår som har fulgt skoleåret, fra 1.07 til 30.06. Dette vil styret nå foreslå endret slik at driftsåret følger kalenderåret.

09 Mai 2006

Tine i EBU-finalen i Wien

Av Tor Erik Groeng | Konkurranser

Fredag 12.05 kl. 21.20 sender NRK1 fra rådhusplassen i Wien.