Rapport fra Oktoberfesten 2000

En vellykket Oktoberfest i korpsregi ble avholdt i Sagene Festivitetshus ”Afrika”, egne og profesjonelle krefter bidro til høy stemning.

SJK´s oktoberfest ble avholdt med brask og bram 19. og 20. oktober i Sagene Festivitetshus. Skyhøye forventninger til arrangementet i korpsets rekker, hva vi gjør for å skaffe penger til korpskassa! Planlegging og tilrettelegging gjennom måneder skal endelig få utløsning og forhåpentlig skape glede og hygge både for gjester og korpsets medlemmer. Og slik gikk det også, spesielt torsdagen var det høy stemning og skikkelig trøkk.

Alle poster var bemannet med egne krefter, kjøkken, tappetårn, serveringsdisk, servitører, ryddegjeng og ikke minst husorkesteret – Die Biermannsstrasse Messing und Blasharmonie Kapelle. 11 manns orkester og Türoleronkel Per i spissen for underholdningen fra scenen.

Halvparten av Türolerorkesteret

Kjøkkenet hadde lagt opp til tysk meny – nær sagt – hva ellers? Ingen Oktoberfest med selvrespekt kommer utenom Eisbein, eller røkt griseknoke med surkål og stekte poteter til. De litt mindre sultne kunne velge mellom ferske eller røkte Bratwurst, omtrent samme størrelsen som en norsk middagspølse, men mye bedre. Sammen med egnet drikke ble det et herremåltid. Kjøkkengjengen gjorde en kjempeinnsats, det er greit å ha folk som forstår seg på kjøkken i egne rekker. Tappetårnene til drikkevarene hadde i perioder litt lav kapasitet (les: gutta rakk ikke å stenge krana mellom glassene) og noen syntes visst det var unødvendig å gå veien om glass??

Jan Eddy prøver den kjappe metoden.

Ikke bare korpsets egne krefter stod for underholdningen. Skuespilleren Lars Andreas Larsen bidro til kjempestemning i salen, etter å ha lirt av seg omtrent dobbelt så mange ord som vanlige mennesker i løpet av en halvtime var salen brakt frem til hylende latter og stormende applaus. Noen har det litt mer i kjeften enn andre.

Neste profesjonelle innslag var sjongløren Tomm Percy med et show som imponerte alle. Vi som har hatt gleden av å se Tomm opptre gjennom noen år vet hva det ligger bak av trening og showet var blendende i utførelsen, noe da også salen ga uttrykk for. Vi håper vi får stifte bekjentskap med de to herrer ved en senere anledning.

Tomm Percy på scenen

Ytterligere underholdning var det fra noen av gjestene som på strak arm hadde en sangsnutt, vi skal ikke komme inn på teksten, men de moret både seg selv og andre, Kjempe morsomt arrangement vi gjerne gjentar en annen gang, ideer til forbedring er allerede under planlegging og neste år ser vi deg der? Flere bilder kan du se i bildearkivet vårt..

Publikum underholder

bona 10/2000


Edit

Flere bilder

Eldre nyheter

19 Sep 2000

Oktoberfestivalen i Sagene Festivitetshus

Av Arrangementskomiteen i SJK | Sagene Festivitetshus

Du behøver ikke dra helt til Tyskland for å oppleve oktoberfestival i år. Sagene Janitsjarkorps arrangerer to dagers festival i Sagene Festivitetshus 19. og 20. oktober.

02 Jun 2000

Sommerkonsert i Sagene Festivitetshus 18.06.2000, kl. 19.00

Av Arrangementskomiteen i SJK | SJK generelt

I anledning Oslo by sitt 1000 års jubileum, arrangerer SJK en konsert sammen med Torshovkoret og sangsolist Birgit Gudim. Programmet for konserten har sterk tilknytning til Oslo såvel som til miljøet på Sagene. [ Les mer ]

10 Apr 2000

Sagene kom på 9. plass i NM

Av Arrangementskomiteen i SJK | Konsertreferater

Sagene kom på 9. plass i 1. divisjon i NM i Trondheim. Dette var kanskje litt dårligere enn man hadde håpet på, og korpset må nå antagelig kvalifisere seg til 1. divisjon igjen neste år