Vellykket

Helgen 23. - 25. april arrangerte Sagene Janitsjarkorps "Vårens store korpshappening". Sammen med ti-tolv unge korpsmusikere fikk medlemmene i SJK anledning til å ta et musikalsk dypdykk med Tine Thing Helseth som musikalsk leder.

                 Det er ingen vanlig forteelse for amatører å ha en av verdens ledende musikere i sin generasjon som instruktør, musikalsk leder og inspirator en hel helg. Tine er medlem i SJK og vi andre i korpset satte stor pris på å nyte godt av hennes velvilje og lyst til å undervise oss. Vi ønsket å dele på godene og hadde invitert skolekorpsmedlemmer over 16 år og elever ved musikklinjene i videregående skoler i Oslo og Akershus til å være med oss. Det ble uttrykt gjensidig glede over bekjentskapet. Flotte, dyktige unge mennesker satte an tonen rent musikalsk og personlig. Vi lot oss begeistre under Masterclass, hvor tre av dem ble undervist av Tine og hvor vi andre kunne følge undervisningen. Det var en lærerik seanse. Heldige var vi da vi fikk en minikonsert av Tine og pianist Steffen Horn. Det gjør godt med "stopper" i en travel hverdag. Dette må være verdens beste hobby!

Helgen forøvrig besto av tuttispill for korpset og ensemblespill (messing/slagverk og treblås). Repertoaret spente fra klassisk musikk; First Suite in Eb for Military Band av Gustav Holst, Othello av Alfred Reed og Petit Symphonie av Charles Gounod til lettere sjangre som norske Grand Prix-melodier og Liebertango av Astor Piazzola.

Vi avsluttet "happeningen" med konsert søndag kveld, i vårt eget lokale - Sagene Festivitetshus - hvor vi forøvrig holdt hus hele helgen.


Edit

Flere bilder

Eldre nyheter

23 Apr 2010

Velkommen til gratiskonsert søndag 25. april kl. 18.00

Av Arrangementskomiteen i SJK | Konserter

Helgen 23. - 25. april arrangerer SJK "Vårens korpshappening" sammen med trompetsolist Tine Thing Helseth. Vi har invitert skolekorpsmedlemmer og elever ved musikklinjene i videregående skoler i Oslo og Akershus til et annerledes og innholdsrikt seminar.

11 Apr 2010

Tom Skjellum - årets NM-dirigent

Av Arrangementskomiteen i SJK | SJK generelt

Under NM for amatørkorps i Trondheim ble SJKs dirigent gjennom drøye 30 år utnevnt til årets NM-dirigent.

12 Mar 2010

Masterclass og mye korpsmoro med Tine Thing Helseth og SJK 23. - 25. april

Av Arrangementskomiteen i SJK | SJK generelt

Tine Thing Helseth og Sagene Janitsjarkoprs inviterer til masterclass og "korpshappening". Fortsatt plasser - utvidet påmeldingsfrist til 12. april!