Prisdryss i NM Janitsjar 2012!

Sagene Janitsjarkorps kom på 2. plass i 1. divisjon, dirigenten vår fikk pris fra NMF og slagverket ble kåret til beste gruppe i divisjonen!

Sagene Janitsjarkorps har etablert seg i toppen av 1. divisjon i konkurransen som teller 100 amatørkorps fordelt på 7 divisjoner fra hele landet. I fjorårets NM Janitsjar kom korpset på 3. plass i 1. divisjon, og i år tok vi sølvplassen!

Fredag 23. mars, klokken 16:53 gikk korpset på scenen for å fremføre sitt stykke, Symphoni no. 2 Genesis av komponist David R. Gillingham. Lørdag 24. mars ble det klart at korpset fikk 93 poeng (av 100 mulige) og sikret seg en hederlig 2. plass i sterk konkurranse blant 13 korps i divisjonen. Korpset er strålende fornøyd med resultatet, og gleder seg over muligheten til å hevde seg i toppen blant de beste korpsene.

SJK på scenen i NM 2012, foto fra tv2sumo.no

I tillegg ble vår slagverkgruppe belønnet med pris for "beste gruppe" i 1. divisjon.

Vi er kjempestolte av dem! Noe av utstyret som ble benyttet i konkurransen var mer fargerikt enn det andre og lyden av plastrør som svingte seg i luften ga korpset en god start på fremføringen.

Rørmusikere setter tonen fra start. Foto fra tv2sumo.no

Som om ikke dette var nok, så ble vår dirigent gjennom mer enn 30 år, Tom Skjellum, hedret med prisen "Årets Musikant". "Musikanten" er NMFs 2. høyest rangerte ærespris og har følgende retningslinjer: "Hedersprisen er en figurativ “Musikant”. Hedersprisen kan deles ut til personer, grupper eller institusjoner som har betydd spesielt mye for korpsbevegelsen og synliggjøringen av denne. Det skal vektlegges den betydningen kandidaten har hatt for korpsene og musikantene både inspirasjonsmessig og utviklingsmessig. Det er forbundsstyret som tildeler prisen og selve utdelingen skal gjøres på synlige arenaer." Prisen ble delt ut av president i Norges Musikkorpsforbund, Per Uddu, under premiesermonien lørdag kveld. Korpset er utrolig stolt av dirigenten sin, og takker Tom for innsatsen han legger ned for korpset!

Dirigent Tom Skjellum mottar prisen


Edit

Flere bilder

Eldre nyheter

17 Mar 2012

Sagene Janitsjarkorps på 2. plass i Oslomesterskapet

Av Hilde Veum | Konkurranser

Lørdag 17. mars ble årets Oslomesterskap avholdt i Asker Kulturhus.

11 Mar 2012

Du kan se Sagene Janitsjarkorps på TV!

Av Hilde Veum | Konkurranser

Norges Musikkorps Forbund samarbeider med TV 2 Sumo om direktesending fra årets NM.

03 Jan 2012

Fornøyd publikum på Nyttårskonsert i Mysen

Av Hilde Veum | Konsertreferater

SJK avsluttet 2011 med konsert på selveste nyttårsaften. Og etter avisoppslag å dømme - en veldig bra konsert!