Tordenskiold har aldri latt seg stoppe av litt regn

Og det gjorde hverken han eller "Tordenskiod-ensemblet" i går heller. Etter godt forarbeide av korps, kor og solister var været det eneste som ikke klaffet da Tordenskiold-kantaten ble oppført ved Karpedammen.

Det var et forventningsfullt ensemble som etter bra forberedelser gledet seg til å oppføre den fine Tordenskiold-kantaten til Kjell Marcussen ved Karpedammen på Akershus festning lørdag 15. juni. Dessverre kunne ikke engang Tordenskiold gjøre noe med værgudene denne dagen. Etter uker med fint sommervær i Oslo, trakk et regnvær inn over byen sydfra akkurat da vi var i ferd med å avslutte lydprøvene. Kanskje var det svenskene som sendte et "takk-for-sist" til Tordenskiold?

Uansett ble konserten gjennomført i fin stil og med meget fornøyde tilhørere. Flere turister på vandring gjennom Akershus og stoppet opp og hørte på den flotte musikken, selv om de nok ikke skjønte så mye av handlingen og teksten. Kanskje var det et par hundre som totalt hørte deler av konserten, og det må vi nesten si oss fornøyd med i et slikt vær. Komponist Kjell Marcussen var selv til stede og ga ensemblet honnør for en flott fremføring.

Nå er det sommerferie for de fleste i ensemblet, men rett over sommeren går ferden til Tordenskiold-dagene i Fredrikshavn, der kantaten skal oppføres på nytt.


Edit

Flere bilder

Eldre nyheter

03 Jun 2002

Vellykket radiokonsert i Store Studio 1. juni

Av Arrangementskomiteen i SJK | Konsertreferater

SJK spilte direkte på lufta i P1 lørdag 1. juni klokken 16.03

21 Apr 2002

Tine Helseth vant NM for solister!

Av Arrangementskomiteen i SJK | SJK generelt

Korpset gratulerer Tine Helseth som stakk avgårde med seieren i NM for solister, klasse 1.

18 Mar 2002

Sagene kom på 7. plass i elitedivisjonen i NM

Av Arrangementskomiteen i SJK | Konsertreferater

Etter å ha vunnet kvalifiseringen til elite, kunne Sagene spise kirsebær med de store under NM i Trondheim lørdag 16. mars.