Tordenskiold har aldri latt seg stoppe av litt regn

Og det gjorde hverken han eller "Tordenskiod-ensemblet" i går heller. Etter godt forarbeide av korps, kor og solister var været det eneste som ikke klaffet da Tordenskiold-kantaten ble oppført ved Karpedammen.

Det var et forventningsfullt ensemble som etter bra forberedelser gledet seg til å oppføre den fine Tordenskiold-kantaten til Kjell Marcussen ved Karpedammen på Akershus festning lørdag 15. juni. Dessverre kunne ikke engang Tordenskiold gjøre noe med værgudene denne dagen. Etter uker med fint sommervær i Oslo, trakk et regnvær inn over byen sydfra akkurat da vi var i ferd med å avslutte lydprøvene. Kanskje var det svenskene som sendte et "takk-for-sist" til Tordenskiold?

Uansett ble konserten gjennomført i fin stil og med meget fornøyde tilhørere. Flere turister på vandring gjennom Akershus og stoppet opp og hørte på den flotte musikken, selv om de nok ikke skjønte så mye av handlingen og teksten. Kanskje var det et par hundre som totalt hørte deler av konserten, og det må vi nesten si oss fornøyd med i et slikt vær. Komponist Kjell Marcussen var selv til stede og ga ensemblet honnør for en flott fremføring.

Nå er det sommerferie for de fleste i ensemblet, men rett over sommeren går ferden til Tordenskiold-dagene i Fredrikshavn, der kantaten skal oppføres på nytt.


Edit

Flere bilder

Konsertreferater - eldre nyheter

03 Sep 2001

Vellykket oppmarsj og konsert i Oslo

Av Arrangementskomiteen i SJK | Konsertreferater

SJK spiller fast i Paviljongen i Studenterlunden Oslo på forsommeren og høsten, begge ganger med oppmarsj fra Domkirken

03 Okt 1999

Vellykket samarbeidskonsert med Sandefjord Brass Symposium gjennomført

Av Arrangementskomiteen i SJK | Konsertreferater

Flere brassinteresserte hadde funnet veien til Sagene Festivitetshus da Sagene Janitsjarkorps og Sandefjord Brass Symposium ønsket velkommen til høstkonsert på en regntung høstkveld

14 Feb 1999

Vellykket rekrutteringskonsert avholdt i Sagene Festivitetshus

Av Steinar Kjærnsrød | Konsertreferater

Sagene hadde invitert skolekorps i distriktet til konsert i Sagene Festivitetshus, der skolekorpset hadde en avdeling og Sagene selv avsluttet det hele