Vellykket samarbeidskonsert med kretskorpset

Siste helgs samarbeidskonsert med kretskorpset var meget vellykket, og de dyktige ungdommene i kretskorpset demonstrerte spilleglede og musikalitet både i det de spilte selv og framførte sammen med Sagene.

Prosjektet kom i stand på kort varsel og ingen av korpsene fikk øvd mye på stoffet, så den viktigste innøvingen skjedde på fellesøvelsen lørdagen før konserten. Korpsene spilte hver sin avdeling og til slutt en felles avdeling med "storkorps" der dirigentene Tom Skjellum fra Sagene og Ante Skaug fra Kretskorpset dirigerte hvert sitt stykke, nemlig hhv. "Disneyland" (et potpurri over Disneymelodier arrangert av Tom Skjellum) og Gershwins flotte verk "En amerikaner i Paris".

Sagene åpnet konserten med siste sats (marsjen) fra Paul Hindemiths Symfoniske Metamorfoser, som korpset bl.a. brukte som konkurransestykke i Oslomesterskapet og under NM før påske. Korpset presenterte så to meget dyktige solister, nemlig Jeanette Nordberg som framførte Chaminades fløytekonsert og jazztalentet Morten Stang Koppang som imponerte med ekvilibristiske trompetimprovisasjoner på Steve Allens "This Could be the Start of Something". Disse to musikantene kommer vi til å få høre mer fra, det er sikkert!

Så var det kretskorpsets tur. De åpnet med utdrag fra Dvoraks "Den nye verden", et stykke som krever mye av musikantene, men de dyktige musikantene imponerte publikum med sin framføring. Så var det duket for ny solist, denne gang en annen meget dyktig ung trompetist - Lasse Bjerknæs-Jacobsen. Lasse imponerte med en framføring av en satsene fra Aratunians vanskelige trompetkonsert. Lasse har forøvrig allerede begynt i Sagene, og i parentes må bemerkes at han kommer fra samme skolekorps (Sofiemyr) som "vår" egen Tine Thing-Helseth, går på Barrat-Due og har samme trompetlærer som Tine - Arnulf Naur Nilsen! Forøvrig kommer SJKs føytesolist Jeanette også fra Sofiemyr, så dette skolekorpset har virkelig fostret mange talenter!

Kretskorpset avsluttet sin avdeling med et utdrag av melodier fra Star Wars. Etter en pause med kaker og forfriskninger var det duket for storkorpset på scenen. Først på programmet sto Disney-potpurriet dirigert av Tom Skjellum, og her var det mange kjente melodier å høre. Ante Skaug førte så storkorpset gjennom "En amerikaner i Paris" og med vakre trompetsoli av Lasse igjen. Det ble også tid til et lite ekstranummer - "Halleluja", en "heavy" låt komponert av Nicolas, en av trommeslagerne i kretskorpset.

 Dermed var konserten over og vi håper og tror at kretskorpsmusikantene fikk utbytte av dette samarbeidet. Sagene skal ha en ny stor konsert på Youngstorget 20. juni, og alle fra kretskorpset som har lyst til å være med å spille sammen med oss her har fått tilbud om det uten noen forpliktelser. Her skal det bla framføres Abba-musikk sammen med solister fra Mama Mia musikalen som går på Folketeateret nå. Mer om denne konserten kan bl.a. leses på Facebook .


Edit

Flere bilder

Eldre nyheter

10 Mai 2010

Marsjer og lightmusikk sesongen 2010

Av Musikkutvalget i SJK | Internnytt

Dette er marsjrekkefølgen (uendret fra i fjor) og lightmusikken. Lightmusikken består av det samme som ifjor pluss grand prix låtene.

17 Apr 2009

To SJK-medlemmer med i NM for solister og ensembler

Av Arrangementskomiteen i SJK | Konkurranser

Lørdag 18. april deltar to medlemmer i Sagene Janitsjarkorps i NM for solister og ensembler.
Mesterskapet arrangeres for 30. gang og avholdes på Norges Musikkhøgskole i Oslo.

14 Apr 2009

Dommerkommentarer NM 2009

Av Arrangementskomiteen i SJK | Dommerkommentarer

6. plass med 89 poeng i Elitedivisjonen.