Første konsert etter pandemien

Sagene Janitsjarkorps’ første konsert etter koronapandemien sammenfaller med at korpset feirer hele 95 år!

Historien om SJKs start er ikke ulikt noe som kunne ha skjedd i dag: De første medlemmene bestod av 20 gutter fra skolekorpset på Sagene skole i Oslo. Guttene hadde falt for aldersgrensen i skolekorpset, men ønsket å fortsette med sin hobby. De stiftet derfor «Sagene Ungdomskorps».

Dette skjedde i september 1926, for 95 år siden. Og den viktigste forskjellen til i dag er at medlemmene de første årene ble rekruttert fra skolekorpset. I dag kommer medlemmene fra hele Oslo-området og blant folk som flytter hit i forbindelse med utdanning og arbeid.

95-årsjubileet betyr at det blir en skikkelig festkonsert når SJK-musikantene endelig kan sitte sammen på en scene igjen. I anledning jubileet har musikantene selv fått velge musikken, repertoaret er derfor en god miks av verk, komponister og arrangører som betyr mye for Sagene Janitsjarkorps.

Blant komponistene finner vi blant annet George Gershwin, Johan Halvorsen, Philip Sparke Georges Bizet og den svenske marsjkomponisten Sam Rydberg. SJKs mangeårige dirigent Tom Skjellum har stått for arrangementene på flere av låtene – og søndagskvelden 24. oktober blir full av alt fra klassisk musikk og marsjer til lettere norsk musikk og originalmusikk for korps.

Billetter i døra - velkommen!


Edit

Eldre nyheter

05 Sep 2021

Endelig i gang igjen!

Av Steinar Kjærnsrød | Konserter

Fint høstvær og god stemning blant et lydhørt publikum skapte en fin ramme rundt SJK sin første konsert denne høsten. Konserten fant sted lørdag 4. september bak Sagene kirke under Sagene bydelsdagene 2021.

13 Jun 2021

Visste du dette om Johannes Hanssen?

Av Kjell Arvid Haugli | SJK generelt

Nemlig at han var så vidt innom Sagene Ungdomskorps som dirigent!

06 Mai 2021

Nok en annerledes 17. mai

Av Sissel Ambjør | SJK generelt

Det er med tungt hjerte Sagene Janitsjarkorps har besluttet å ikke spille 17. mai i år. - Det er en trist beslutning å ta, men vi mener den er riktig. Vi skulle gjerne vært ute og spilt for folk, men i år er det andre hensyn å ta, sier styreleder Tom Nøttveit.