Visste du dette om Johannes Hanssen?

Nemlig at han var så vidt innom Sagene Ungdomskorps som dirigent!

Dere som var med på siste mandagens digitale øvelse fikk høre Sverre Olsrud snakke om marsjer, og han nevnte jo Valdresmarsjen og Johannes Hanssen i «hederlige ordelag». Marsjen ble førstegangsoppført i 1904 av 2. brigades musikkorps der Johannes selv spilte tenorhorn. Versjonen vi vanligvis spiller i dag ble først fremført av Forsvarets stabsmusikkorps med Johannes Hanssen som dirigent – i mai 1955. Les mer om Johannes Hanssen i Store Norske Leksikon og om Valdresmarsj i Wikipedia.

Det som kanskje noen av dere ikke vet er følgende som finnes å lese i «Sagene Ungdomskorps – Beretning ved 20 års jubileet» ført i pennen av gammelt Sagene medlem Nils Andersen i 1946.

I 1935 var det for første gang et eget landsstevne for ungdomskorps og det skulle avholdes i Ålesund. I beretningen for det året står det blant annet følgende:

Landsstevnet i Ålesund var flott. Strålende tur, hyggelige dager i byen ………. Etter stevnet var det ferie helt til ut i september. Det var nå lykkes å få musikkløytnant Johannes Hansen til dirigent, og interessen for øvelsene steg. Men ordningen varte dessverre ikke lenge. Engasjementet på teateret gjorde at Johannes Hanssen måtte svikte oss, og så trådte Nils Andersen inn som dirigent igjen.

Han var ikke der så lenge, men allikevel …. J

Skulle noen av dere sitte på gamle beretninger, jubileumsskriv eller fortellinger fra tidligere tider så setter jeg stor pris på å kunne få en kopi av det. Jeg samler opp litt med tanke på en senere mulig epistel om SUK/SJK.

God sommer til alle jeg ikke treffer før til høsten!

KJell Arvid


Edit

Eldre nyheter

06 Mai 2021

Nok en annerledes 17. mai

Av Sissel Ambjør | SJK generelt

Det er med tungt hjerte Sagene Janitsjarkorps har besluttet å ikke spille 17. mai i år. - Det er en trist beslutning å ta, men vi mener den er riktig. Vi skulle gjerne vært ute og spilt for folk, men i år er det andre hensyn å ta, sier styreleder Tom Nøttveit.

16 Feb 2021

Vi som (tror vi) øver i «Afrika»

Av Tor Erik Groeng | Sagene Festivitetshus

Navnet på SJKs utmerkede interne Facebook-side bygger dessverre på en misforståelse. At Oskar Braaten brukte Sagene Festivitetshus i Holstsgate 3 som kulisse i «Ungen», er feil.

12 Des 2020

SJK sprer juleglede

Av Steinar Kjærnsrød | Spilleoppdrag

I en utfordrende tid hvor det er vanskelig å møtes fullt korps for å spille sammen og for andre, har SJK lansert et nytt tilbud for bedrifter, borettslag og alle andre som ønsker å få litt julestemning