Nok en annerledes 17. mai

Det er med tungt hjerte Sagene Janitsjarkorps har besluttet å ikke spille 17. mai i år. - Det er en trist beslutning å ta, men vi mener den er riktig. Vi skulle gjerne vært ute og spilt for folk, men i år er det andre hensyn å ta, sier styreleder Tom Nøttveit.

Digital cha-cha-cha

Likevel - litt musikk skal korpset bidra med, dog i digital form. - Vi planlegger å spille inn «Ja, vi elsker» og «Vi ere en nasjon vi med» slik at vi kan få gitt litt lyd fra oss 17. mai, sier dirigent Rune Halvorsen. Følg med på nettsidene og Facebook, så vil lenke til lydopptak bli gjort tilgjengelig.

For Sagene Janitsjar har aktiviteten vært tilnærmet lik null de siste månedene, med unntak av et lite samspillsprosjekt. Rett og slett en ekte glad-låt; «Hovedøen» i cha-cha-versjon! Når opptaket er ferdig mikset vil det bli linket inn her, og ellers annonsert på Facebook og nettsidene.

Ny dirigent i koronaens tid

Korpset jobber intenst for å komme tilbake i manesjen så fort smittevernreglene tillater det. Det planlegges for både det ene og det andre, og korpset har møttes jevnlig digitalt gjennom vinteren og våren. Blant annet har vi prøvd å opprettholde noen faste treffpunkt i form av «digitale mandagsøvelser» på Zoom. Da har vi kunnet se hverandre og snakke sammen om løst og fast, men vi har også utført noen rytmeøvelser sammen under kyndig ledelse av Rune. Dette har vært både morsomt og lærerikt, og vil bli videreført når vi etter hvert kan treffe hverandre og øve fysisk sammen igjen.

Rune Halvorsen overtok som dirigent bare tre måneder før Norge gikk i lock down. - Det har vært veldig vanskelig å planlegge på vanlig måte det siste året, men jeg er glad for at jeg har tatt over som dirigent i et korps med en imponerende drivkraft hos både ledelse og medlemmer. Det har vært inspirerende for min del, og jeg tror og håper at SJK gjenoppstår på solid vis når vi får lov til å øve sammen igjen, sier han.

Framtidsplaner

Det er foreløpig uvisst når det blir tillatt med øvelser igjen, og høsten 2021 kommer til å være preget av året vi har vært gjennom. - Vi må åpne opp etter godkjent smittevern, og ut fra det vurdere hva som er gunstig både musikalsk og sosialt. Jeg tenker at vi skal komme tilbake med å spille «skikkelig» korpsmusikk, altså en miks av repertoar som så og si alle kjenner fra før. Samtidig skal vi forberede en julekonsert, der vi spiller i mindre grupper i tillegg til noe med hele korpset, og vi skal begynne å bygge oss opp til 2022. Da kommer vi tilbake med full styrke, med både gamle og nye medlemmer, sier Rune.


Edit

Flere bilder

Eldre nyheter

16 Feb 2021

Vi som (tror vi) øver i «Afrika»

Av Tor Erik Groeng | Sagene Festivitetshus

Navnet på SJKs utmerkede interne Facebook-side bygger dessverre på en misforståelse. At Oskar Braaten brukte Sagene Festivitetshus i Holstsgate 3 som kulisse i «Ungen», er feil.

12 Des 2020

SJK sprer juleglede

Av Steinar Kjærnsrød | Spilleoppdrag

I en utfordrende tid hvor det er vanskelig å møtes fullt korps for å spille sammen og for andre, har SJK lansert et nytt tilbud for bedrifter, borettslag og alle andre som ønsker å få litt julestemning

29 Okt 2020

Endelig – første konsert med ny dirigent

Av Ingeborg Volan | Konserter

Da Rune Halvorsen overtok taktstokken i Sagene Janitsjar i slutten av januar, trodde han det skulle bli intens oppkjøring for å bli klare til NM i mars. Slik ble det ikke. Første konsert med «nydirigenten» måtte vente til slutten av oktober.