Sagene Janitsjarkorps jazzet seg inn i vintermåneden

Når kulda setter inn trenger vi musikk som swinger… Og det fikk de 180 publikummerne som hadde tatt ettermiddagsturen til Sagene Festivitetshus lørdag 2. november

                 Sagene Janitsjarkorps (SJK) har som policy å være et allsidig korps med ulike musikksjangere på programmet. I den anledning har korpset engasjert trombonist, komponist, arrangør og bandleder Lars Erik Gudim noen uker som gjestedirigent denne høsten. Perioden kuliminerte i en underholdningskonsert sammen med vokalist Christin Bastiansen.

Musikken som ble fremført er i sin helhet arrangert av Gudim og det å ha arrangøren til å innstudere stoffet gav musikerne og musikken et spesielt løft. Med utvidet kompegruppe og nevnte Bastiansen med fløyelsmyk Streisand-sound til rått Bond-uttrykk, viste Sagene Janitsjarkorps at de kan mer enn å spille marsjer.

Korpset har også solistkrefter i egne rekker. Denne gangen var det Per Greil som på sin altsax fremførte en vakker tolkning av Quincy Jones´ "The Midnight Sun Never Sets". Til å binde det hele sammen benyttet SJK den alltid villige og solide Per-Olaf Winge - til vanlig å se blant korpsets slagverkere.


Han kunne, utover den sistnevnte, annonsere følgende låter: Nat King Cole medley, Makin´ Whopee (Walter Donaldson/Gus Kahn), Moon Over Bourbon Street (Sting), Barbra Streisand medley, Blue Rondo A La Turk (dave Brubeck), Halleluja, I Love Her So (Ray Charles), Fly Me To The Moon (Quincy Jones) og James Bond medley.

Et fornøyd publikum kunne, etter ekstranummeret Day Tripper av John Lennon og Paul McCartney og velfortjent takk til dirigent, solister og innleide musikere, rusle ut i vinterkvelden med løs snipp og varme i kroppen.

Og for musikernes del håper vi rytmen og gleden varer til slik musikk skal fremføres igjen…

-Merethe Skaug Sørensen


Edit

Flere bilder

Konsertreferater - eldre nyheter

17 Sep 2002

Vellykket Sesongåpning

Av Arrangementskomiteen i SJK | Konsertreferater

Samarbeidskonserten mellom Sinsen, Hasle Brass og SJK var vellykket og flere enn bare korpsmedlemmene hadde funnet veien til Sagene Festivitetshus

13 Sep 2002

Kulturelle krefter fra bydel Sagene-Torshov gjør suksess i Danmark

Av Steinar Kjærnsrød | Konsertreferater

Helgen 6.- 8. september var et ensemble på 100 musikere og sangere fra Torshovkoret og Sagene Janitsjarkorps deltagere under ”Tordenskiolddagene 2002” i Fredrikshavn. Ensemblet gjorde stor suksess med sin framføring av Tordenskiold-kantaten av den norske komponisten Kjell Marcussen, med tekst av Kjell Sørensen.

16 Jun 2002

Tordenskiold har aldri latt seg stoppe av litt regn

Av Steinar Kjærnsrød | Konsertreferater

Og det gjorde hverken han eller "Tordenskiod-ensemblet" i går heller. Etter godt forarbeide av korps, kor og solister var været det eneste som ikke klaffet da Tordenskiold-kantaten ble oppført ved Karpedammen.