Sagene Janitsjarkorps jazzet seg inn i vintermåneden

Når kulda setter inn trenger vi musikk som swinger… Og det fikk de 180 publikummerne som hadde tatt ettermiddagsturen til Sagene Festivitetshus lørdag 2. november

                 Sagene Janitsjarkorps (SJK) har som policy å være et allsidig korps med ulike musikksjangere på programmet. I den anledning har korpset engasjert trombonist, komponist, arrangør og bandleder Lars Erik Gudim noen uker som gjestedirigent denne høsten. Perioden kuliminerte i en underholdningskonsert sammen med vokalist Christin Bastiansen.

Musikken som ble fremført er i sin helhet arrangert av Gudim og det å ha arrangøren til å innstudere stoffet gav musikerne og musikken et spesielt løft. Med utvidet kompegruppe og nevnte Bastiansen med fløyelsmyk Streisand-sound til rått Bond-uttrykk, viste Sagene Janitsjarkorps at de kan mer enn å spille marsjer.

Korpset har også solistkrefter i egne rekker. Denne gangen var det Per Greil som på sin altsax fremførte en vakker tolkning av Quincy Jones´ "The Midnight Sun Never Sets". Til å binde det hele sammen benyttet SJK den alltid villige og solide Per-Olaf Winge - til vanlig å se blant korpsets slagverkere.


Han kunne, utover den sistnevnte, annonsere følgende låter: Nat King Cole medley, Makin´ Whopee (Walter Donaldson/Gus Kahn), Moon Over Bourbon Street (Sting), Barbra Streisand medley, Blue Rondo A La Turk (dave Brubeck), Halleluja, I Love Her So (Ray Charles), Fly Me To The Moon (Quincy Jones) og James Bond medley.

Et fornøyd publikum kunne, etter ekstranummeret Day Tripper av John Lennon og Paul McCartney og velfortjent takk til dirigent, solister og innleide musikere, rusle ut i vinterkvelden med løs snipp og varme i kroppen.

Og for musikernes del håper vi rytmen og gleden varer til slik musikk skal fremføres igjen…

-Merethe Skaug Sørensen


Edit

Flere bilder

Eldre nyheter

03 Nov 2002

Ny konsert av interesse for SJK?

Av Arrangementskomiteen i SJK | Internnytt

Fra vår "trommevikar" Lars Erik Norum har vi fått tips om en konsert med smektende rytemer som vil varme i høstmørket!

15 Okt 2002

Egmont fikk hjelp av 15 SJKere

Av Arrangementskomiteen i SJK | Internnytt

Mandag 14. oktober skulle Egmont flytte inn i nye lokaler på Majorstuen, hva var da mer naturlig enn å ha musikalsk backing fra SJK til å hjelpe seg?

05 Okt 2002

James Bond lydkutt på intranettet

Av Arrangementskomiteen i SJK | Internnytt

De fire Bond låtene vi skal spille med Gudim er nå lagt ut på intranettet slik at de som har mulighet kan høre hvordan de SKAL låte, få et inntrykk av stil osv.