Soloplate av SJK-medlem Tine Thing Helseth

Tine Thing Helseth slapp i november sin debut-CD. Sammen med Det norske Kammerorkester har hun spilt inn de store verkene i trompetlitteraturen: Haydns, Hummels og Nerudas kjente verk for orkester og trompet. I tillegg får lytterne oppleve et barokkstykke for piccolotrompet, av komponisten Albinoni.

                 I anmeldelsene kan vi lese følgende: 

Dagbladet:

Tine Thing Helseth har uttrykt litt bekymring før hennes og Kammerorkestrets utgivelse av CD på Simax med fire trompetkonserter. Tjueåringen har lurt på om hun er moden nok til å gi seg i kast med fire trompetverker i det store format, av Haydn, Hummel, Neruda og Albinoni. Til det kan vi uten videre konstatere at hun ikke trenger å bekymre seg, hun har format så det rekker til denne musikken. Og så kan man jo føye til: Hva annet skulle hun gi seg i kast med som matcher talentet? Plata inneholder jo vesentlige deler av hele det klassiske repertoaret for solotrompet.

Dagsavisen:

Helseth og Det Norske Kammerorkesteret lukkast etter mitt syn med å finna fram eigne nyansar i dei enkelte verka, og samanstillinga vert interessant heller enn einsformig. Orkestret tydeleggjer forbilledleg skilnaden mellom dei klassiske konsertane og Albinoni sitt verk frå tidleg 1700-tal, der klangverda er ein heilt annan. Samspelet og dialogen mellom orkestret og solisten er framifrå. Aller mest overtyder likevel det gjennomgåande virtuose og elegante uttrykket til Helseth, med ein varm og klår tone som tykkjest vera den ho set høgast. Den er til stades alt frå starten av Haydn-konserten, gjennom barokke forløp hjå Albinoni, i den lyriske 2. satsen i konserten av den ukjende Neruda, i den virtuose avslutninga av Hummels konsert og i høgstemte kadensar gjennom det heile. Det vert spanande å høyra meir frå Helseth.

Aftenposten: Det klinger så utrolig godt. Hun har det naturlige talentet til å formidle. Frasene sitter som de skal, og konsertene får naturens virotuose klarhet etter som de brettes ut i full prakt og med den personlige overbevisning som gjør det nødvendig å påpeke at artisten er usedvanlig moden og treffsikker.

Sagene Janitsjarkorps gratulerer og salutterer. Løp og kjøp...


Edit

Eldre nyheter

01 Des 2007

CARMEN!

Av Anne Dean | Carmen

Sagene janitsjarkorps satte opp operaen Carmen i desember i samarbeid med Torshovkoret. Vi gjennomførte fem forestillinger: 1., 2., 5., 7. og 8. desember. Les om våre fantastiske sangsolister og de andre som stod bak produksjonen.

01 Des 2007

Vi har avsluttet Carmen - fem fulle hus!!!

Av Anne Dean | Carmen

Etter fem gjennomføringer av operaen Carmen er det bare glede å spore. Vi soler oss i glansen av positive tilbakemeldinger fra publikum og en god følelse blant alle som har vært involverte.

17 Okt 2007

Carmen-øvelse i oktober

Av Arrangementskomiteen i SJK | Carmen

Det er mandag kveld og vår faste øvelsesdag. Til forskjell fra "normale" prøver har vi storfint besøk.