Vellykket Fyrverkerikonsert på Youngstorget

Masse publikum og god stemning da Sagene Janitsjarkorps avholdt Fyrverkerikonsert i regi av Levende Youngstorg lørdag 20. juni

Lørdag 20. juni spilte Sagene Janitsjarkorps Fyrverkerikonsert på Youngstorget.

Mye tid var brukt til øving og vår utrettelige dirigent - Tom Skjellum - hadde arrangert opp 7 Abba-låter som skulle fremføres med solister og korister fra Mamma Mia musicalen i Folketeateret.  Lørdagen begynte med lydprøve på formiddagen før solisten skulle tilbake til teateret og en dobbel forestilling, før de igjen slulle være med oss.  Enkelte bange anelser gjorde seg gjeldene da de første regndryppene kom i det lydprøven var ferdig.  Sist vi spilte Fyrverkerikonsert var det ganske vått, noe som begrenset antallet publikummer kraftig.  Utover lørdag ettermiddag regnet det tildels voldsomt, men da tiden for konserten nærmet seg - klarnet været opp
og ved konsert start klokken 22:30 var været blitt ganske bra.  På programmet stod filmmusikk fra cowboy til fiction, storband, latin, Abba og ikke minst The Royal Fireworks som avslutning.

Takket være begynnende sommervær var det mange som tok seg tid til å stoppe for å høre på oss og stemningen var stigende.  Med blant annet musikk av Ellington og Jobim fikk korpsets interne krefter vist seg frem.  Flotte soli fra flere hold viste at tilveksten er god i korpset. 

Da kvartetten fra Folketeateret, ledet an av Heidi Gjermundsen Brock og Heine Totland, entret scenen tok det av skikkelig.  At Abba har sine fans er ingen overdrivelse - eller kanskje det var solistene.  Publikum danset, sang med og ga et øredøvende bifall for solister og orkester.  Bandet i orkestergrava på teateret teller vanligvis ikke 60+ personer - noe solistene gav uttrykk for var en opplevelse. 

Med solid lyd og lysrigg ble konserten en svært hyggelig kveld for oss på scenen og vi håper det ble det for et tallrikt publikum også - det ble antydet minst et par tusen.  Kveldens konferansier - Holger Gulbrandsen - kom ubønnhørlig frem til kveldens siste nummer.  Hãndels The Royal Fireworks.  Ledsaget av profesjonelle pyroteknikere ble det både se og hørverdig.  I motsetning til ved urfremføringen i London brant ikke scenen ned.  Ved midnatt var det slutt og kommentarene fra publikum tydet på at det var svært vellykket.  Vi på scenen hadde det i hvert fall gøy.

Og dermed var sesongen 2008-2009 over for oss i SJK, vi sees til høsten.

bona


Edit

Flere bilder

Eldre nyheter

05 Jun 2009

SJKs dirigent Tom Skjellum utnevnt til æresmedlem

Av Arrangementskomiteen i SJK | SJK generelt

Etter tretti år som dirigent for Sagene Janitsjarkorps og med bakgrunn i det store og utvidede engasjementet for korpset, ble Tom Skjellum utnevnt til æresmedlem på selveste 17. mai. Medlemmene bifalt styrets avgjørelse med stående applaus.

03 Jun 2009

Fyrverkerikonsert på Youngstorget, 20. juni 2009

Av Arrangementskomiteen i SJK | Konserter

20. juni kl. 22.30 spiller Sagene Janitsjarkorps fyrverkerikonsert på Youngstorget sammen med Mamma Mia-solistene Heidi Gjermundsen Broch og Heine Totland.

11 Mai 2009

17. mai i tradisjonell stil for Sagene Janitsjarkorps

Av Arrangementskomiteen i SJK | Spilleoppdrag

17. mai nærmer seg og Sagene Janitsjarkorps er rede til å glede byens befolkning.