Swingende konsertsuksess med Underholdningsvogna

Søndagens Swingtime-konsert med “Underholdningsvogna” i Sagene Festivitetshus markerte åpningen av huset etter rehabiliteringen, og ble en suksess på alle måter.

Det var et spent og forventningsfullt ensemble med orkester, dirigent og solister som startet dagen med lydprøver kl. 15, og det var morsomt å kunne konstantere fullt hus når vi gikk på scenen kl. 18.

Korpsets leder Marie Eggen ønsket først velkommen og fortalte litt om husets rolle som kulturhus i bydelen og hvordan SJK, kommunen og bydelen har samarbeidet om driften og utviklingen av huset. Hun benyttet også anledningen til å takke en av bydelens ildsjeler - Øyvind Hartmann - for samarbeidet over flere år, i forbindelse med at han nå går av med pensjon.

Som stafettpinne til dirigent Tom Skjellum nevnte også Marie at korpsets visjon lyder “Gjennom musikk skal vi begeistre”, og at denne konserten med konsertens tema gir oss en god anledning til å vise dette. Dermed satte orkesteret i gang med "Strike Up The Band" og satte tonen fra første øyeblikk. Neste stykket på programmet var et potpurri over de mest kjente Glenn Miller melodiene, med flere solistinnslag fra korpsets medlemmer.

Etter det var det duket for introduksjon av Underholdningsvogna, denne utrolig dyktige vokalgruppa som vi har vært så heldig å få med på konserten vår. Gruppa består av Maiken Stølan Kroken, Benedicte Barra Kvinge og Kjersti Vatnan Ekman, og har bl.a. spesialisert seg på vokaljazz ala Andrews Sisters. Det var da også temaet i denne konserten, der vi etter hvert fikk høre versjoner av "Bei Mir Bist Du Schoen", "Don’t sit under the Apple Tree", "Boogie Woogie Bugle Boy", "Hit the Road", "Rum and Coca Cola", "Rumours are flying" og "Tropical Song". Alle disse i delikate arrangementer av Lars Erik Gudim. I tillegg til disse framførte jentene Errol Garners berømte “Misty” i et nydelig arrangement av vår dirigent Tom Skjellum.

I tillegg hadde korpset også sine egne framførelser - “We’ll meet again”, et potpurri over Benny Goodman låter samt et potpurri over de mest kjente Duke Ellington låtene. Alle disse stykkene hadde også solistinnslag fra korpsmedlemmer.

Responsen fra publikum tydet på at vi lyktes i å begeistre, og det ble også tid til et ekstranummer som ble framført med fynd og klem.

Korpset takker alle de frammøtte for å skape en flott stemning på konserten, og igjen en varm takk til Underholdningsvogna som gjorde konserten til en opplevelse for både oss og publikum. Vi kan forøvrig ønske velkommen til ny konsert om i Sagene Festivitetshus om bare en måned - denne gang en kammerkonsert med ulike ensembler fra korpset.


Edit

Flere bilder

Konsertreferater - eldre nyheter

03 Jun 2015

Var det ABBA vi hørte på Myraløkka?

Av Steinar Kjærnsrød | Konsertreferater

SJK med Heidi Gjermundsen Broch og Heine Totland hadde en fantastisk konsert på Myraløkka 13. juni. Sammen med det publikumsvennlige ABBA-repertoaret ga solistene og orkesteret publikum en flott konsertopplevelse i sommervarmen.

01 Des 2014

Hyggelig og vellykket konsert på Ridehuset i går

Av Steinar Kjærnsrød | Konsertreferater

Gårsdagens konsert på Ridehuset på Akershus var svært vellykket. Det var bra oppmøte, mange lovord å høre fra publikum etter konserten, og både korps, dirigent og solister var også godt fornøyd.

12 Jun 2012

Fantastisk stemning på Myraløkka!

Av Hilde Veum | Konsertreferater

Lørdag 9. juni inviterte Sagene Bydel og Sagene Janitsjarkorps til konsert på Myraløkka.