Vellykket og variert kammerkonsert

Kammerkonserten lørdag 12. desember rundet av korpsets hektiske høstsesong, og ble både vellykket og variert - med noen utradisjonelle innslag.

Kammerkonserten er åpen for alle å komme og høre på, men er like mye en konsert der vi spiller for hverandre i mindre ensembler. Dette er lærerikt og en del av den musikalske utdannelsen vi får i korpset. Når man spiller i mindre og annerledes sammensatte grupper, betyr det at hver enkelt får andre og kanskje mer fremtredende roller, samt andre å forholde seg til musikalsk i form av lytting og samspill.

I dag var en rekkke store og små grupper i ilden, og åpningen av konserten var et stort messingensemble som åpnet med den mektige “Fanfare” fra balletten “La Peri” av den franske komponisten Paul Dukas. Ensemblet avsluttet med å spille to satser fra Alfred Reeds “Othello”.

Deretter gikk det slag i slag med klarinettkvartett, fløytekvintett og trombonekvartett. Så var hele trompetgruppa i aksjon sammen med Cato Nordberg på pauker i framførelsen av Altenburgs “Concerto for Clarini (barokktrompet) and Timpani”.

Så var turen kommet til horngruppa, før hele treblåsergruppa fikk vist seg fram i Lars Erik Larssons “Pastoralsuite” og “Cathedral Winds” av Helge Hurum. Den siste instrumentgruppa som fikk vist seg fram med tre morsomme verker, var saksofongruppa. De framførte “Piken med linhåret” av Claude Debussy, “The Pink Panther” av Henry Mancini og et morsomt spesialarrangement av Tom Skjellum han kalte “Saksofonistenes juledrøm”.

Konserten ble avsluttet med et utradisjonelt innslag til å være på en kammerkonsert - et bluesband. En sammensatt gruppe med komp og blåsere framførte tre kjente melodier fra “Blues Brothers” filmen - “Can’t turn You Loose”, “Hey Bartender” og “Jailhouse Rock”. Som Dan Aykroyd (Elwood Blues) og John Belushi (Jake Blues) hadde vi to gode vikarer i Roy Johnsen og Per Winge. Bra trøkk og kontrast til det klassiske repertoaret. Et opptak av deler av dette er tilgjengelig her, flere klipp kommer senere.

Senere på kvelden var det julebord for korpsets medlemmer og familie, og dagen ble en verdig avslutning på en hektisk høst. Nå står juletrefestsesongen for døren, mens innøving av NM-repertoaret starter i januar.


Edit

Flere bilder

Eldre nyheter

08 Des 2015

Kammerkonsert

Av Anne Lund | Konserter

Kammerkonsert skaper Lagånd i mindre grupper

09 Nov 2015

Swingende konsertsuksess med Underholdningsvogna

Av Steinar Kjærnsrød | Konsertreferater

Søndagens Swingtime-konsert med “Underholdningsvogna” i Sagene Festivitetshus markerte åpningen av huset etter rehabiliteringen, og ble en suksess på alle måter.

26 Okt 2015

Swingtimekonsert nærmer seg

Av Anne Lund | Konserter

Sagene Janitsjarkorps øver nå sammen med 'Underholdningvogna'