En fredagskveld med bare korps

Ikke noe tant og fjas eller dill og dall, men rett og slett bare korps. I anledning musikkorpsenes år og Norges Musikkorps Forbunds 100-års jubileum inviterte Sagene Janitsjarkorps til konsert med tradisjonell korpsmusikk på programmet fredag 19. oktober.

Å konkurrere om publikum med selveste gullrekka på tv er selvsagt en utfordring, men det seg på med folk i høstmørket og de fleste stolene var besatt da «Kong Haakon den VII Honnørmarsj» startet det hele kl 19.30. Da var tonen satt for kvelden og publikum klappet begeistret.

Det hele fortsatte med kjente korps-stykker på rekke og rad; Johan Svendsens «Fest-polonaise», Gustav Holsts «First Suite in eb for Military Band» og Alfred Reeds «Othello» før en velfortjent pause.

Ingen konsert uten solist, og SJK er så heldig å ha mange dyktige sådanne i egne rekker. Rolf Spigseth framførte Frode Thingnæs’ originalskrevne «Peace, please!» på euphonium. Vond rygg til tross – Roffen leverte en fantastisk solo som fikk fram euphoniumens kvaliteter og publikums begeistring.

Den amerikanske komponisten John Barnes Chance (1932 – 1972) har skrevet flere kjente stykker, et at dem, «Incantation and Dance», var blant det korpset skulle bryne seg på denne kvelden. Dette er også kvalifikasjonsstykket til 1. div i NM i Trondheim 5. og 6. april, en utfordring korpset har tenkt å prøve seg på. Fredagen ble en solid test på hvordan det kan gå, og stykket ble levert til stor applaus.

Korpsets egen dirigent, Tom Skjellum, har arrangert mye, blant annet kveldens store potpurri over 50-årene. Her var det mange kjente og kjære toner for de frammøtte av den voksne sorten.

Avslutningsvis sto «Valdresmarsj» av Johannes Hanssen (1874 - 1967) på programmet. Hanssen har hatt stor betydning for militærmusikkens utvikling. Hans mest kjente verk er «Valdresmarsj», som ble komponert i årene 1901 – 1904. Komponisten har selv vært en av SJKs dirigenter. Jan Fredrik Heyerdahl var kveldens konferansier og bandt det hele sammen. «Valdresmarsj» ble introdusert som selve ekstranummeret, selv om det sto i programmet.

Til stående applaus ble konserten avsluttet før medlemmene møttes til sosialt samvær og informasjon fra korpset leder, Tom Nøttveit.


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter

DatoTittel

29 Sep 2018

Nå er det korps for alle penga ...

Eldre nyheter

29 Sep 2018

Nå er det korps for alle penga ...

Av Steinar Kjærnsrød | Konserter

Høstens konsert går av stabelen 19. oktober og har fått tittelen "Bare korps" i anledning musikkorpsenes år 2018

09 Sep 2018

Sagene janitsjarkorps søker dirigent

Av Styret i SJK | SJK generelt

Korpsets faste dirigent gjennom nærmere 40 år, Tom Skjellum, takker snart for seg, og SJK søker derfor etter ny dirigent med tiltredelse fra januar 2020.

05 Sep 2018

Høstsesongen er i full gang!

Av Anne Dean | SJK generelt

Det øves nå for fullt i vårt lokale i Holsts gate 3 hver mandag. Høstens store konsert kommer alt 19. oktober, og anledningen er Norges Musikkorps Forbund som fyller 100 år i år.