Juletrefestsesongen i full gang

Korpsets interne juletrefest for egne barn markerer på sett og vis starten på en ny nissesesong, siden denne festen oftest er første fest i en ny sesong.

                 Men i år var ikke dette første fest, men tredje. Det har allerede vært avholdt 

fest for Støtteforeningen for kreftsyke barn og Hydro Texaco tidligere denne måneden. Det er allikevel noe eget med vår egen fest, for de som er i ilden (musikanter, lekeleder og nisse) vet godt at det er et kresent publikum som bivåner det hele.

Men festen gikk som den skulle. 44 barn var påmeldt, og det hele ble kyndig ledet av tante Unn. For tiden homper Unn rundt på krykker og det var ikke så lett å delta aktivt i alle lekene. Men hun hadde med seg to ekstremt dyktige hjelpere i form av sine to døtre Oda og Hedda, som fikk vist fram både sangkunster og oversikt over de tradisjonelle lekene.

Orkesteret i år var nisselag A. Korpset har inntil fire nisselag, og kan om nødvendig derfor ta på seg fire oppdrag i parallell på en og samme dag, noe det titt og ofte hender vi får.

A-laget demonstrerte at spilleformen var upåklagelig, og det skulle da også bare mangle etter en intens høst med mange oppdrag og øvelser.

Det hender at korpsets egen juletrefest faller etter siste øvelse før jul, og ved slike anledninger har man god anledning på juletrefesten til å prøve ny julemusikk som er nyarrangert og delt ut på siste øvelse. Men i år er siste øvelse etter juletrefesten, og det ble derfor ikke anledning til å høre Blåfjell musikken som etter sigende dukker opp i repertoiret. Men det er enda over førti fester som skal avholdes, så det skal bli rikelig anledning til å få spilt denne.

Etter en avdeling med tryllekunstner, begynte det å nærme seg det alle barna var kommet for, nemlig møtet med nissen! Og nissen kom, men det var en del fårete uttrykk å spore da det viste seg at nissens posesekk var tom. Nissen forklarte at han i år trengte hjelp med posene, og at en "nisseassistent" under opplæring var i anmarsj. Etter å ha ropt og ropt, dukket jammen assistenten opp med en tralle med poser - til stor begeistring hos barna. Poser ble delt ut mens orkesteret underholdt, og det var trygt å registrere at "nisseformen" til Sagene Janitsjar var på plass.

Se alle bildene fra festen her


Edit

Flere bilder

Eldre nyheter

23 Nov 2001

Sagene vant kvalifiseringen til elitedivisjon i NM 2002

Av Arrangementskomiteen i SJK | Konkurranser

SJK vant kvalifiseringen til elitedivisjonen med 89 poeng

21 Nov 2001

Positivt møte med Kontorbedriften

Av Arrangementskomiteen i SJK | SJK generelt

Per, Roy og Tor hadde et positivt møte med Kontorbedriften om Holstsgate 3 onsdag 21.11.01.

21 Nov 2001

2 konserter av mulig interesse for SJK medlemmer?

Av Arrangementskomiteen i SJK | Internnytt

Vår trommisvenn Lars-Erik er som vanlig aktiv på spillefronten, og har sendt oss info om to spennende konserter i den nærmeste framtid