En kald 17. mai unnagjort

17. mai 2015 ble en sur opplevelse på vår kant av landet, men var nok tøffest for de som stod og så på barnetoget. SJK gikk som nr. 94 i toget og avsluttet som vanlig dagen med en times konsert i borggården ved Rådhuset.

Dagen begynte som vanlig tidlig på Sagene skole med flaggheising og en solid "janitsjar-frokost". Men siden Sagene Festivitetshus er under rehabilitering, fikk vi låne lokaler av Sagene skole til frokost og hederstegnutdeling. Men før det startet dagen med flaggheising kl. 8, og avspilling av "Ja, vi elsker" i lett småregn. Men dette var det Sagene skolekorps som stod for, mens SJK var trofaste tilhørere. Det var surt og stå å høre på i småregnet men det skulle bli enda surere litt senere på dagen.

I løpet av en frokost dominert av faste og flytende karbohydrater ble det også tid til utdeling av hederstegn. I år ble det utdelt hederstegn for 10 år, 25 år, 30 år og faktisk hele 40 års medlemskap. Ingen tvil om at vi har trofaste medlemmer i SJK!

Ca. kl 10 varmet vi opp med litt lightmusikk før avmarsj mot byen og barnetoget, ledet av tamburmajor Thomas Kristiansen. I år var det oppsamling på Youngstorget siden vi startet så seint, ikke Festningsplassen som vanlig. Det ga en litt kortere rute fram til Karl Johan. På Stortorget var det faktisk kaldere enn om morgenen som følge av en iskald nordavind, og vi var glade for å komme litt i le gjennom Torggata og inn i Karl Johans gate. Det var helt tydelig kaldt for tilhørerne også, men på dette tidspunkt var vi godt varme i trøya.

Som vanlig spilte vi "Norge i rødt, hvitt og blått" som annen hver marsj - det er behagelig for oss, og veldig populært for de som hører på. I år ble "Wellington" valgt som "kongemarsj" og NRKs sending avdekker at denne låt fint. På dette tidspunkt tenkte nok mange riktignok på konserten i borggården som skulle starte kl. 13, særlig siden klokken nå var ca. 12.45. Mao. var vi en god del forsinket. Men vår smarte tamburmajor tok en "snarvei" i enden av Roald Amundsens gate og vrengte inn i borggården fra baksiden. Dette sparte mye tid og ga oss et velkomment pusterom før konserten.

Som vanlig var det mange tilhørere og god stemning, og med vårt flotte lightmusikk-repertoar med en del "Oslomusikk" ble det en vellykket konsert og en fin avslutning på dagen.


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter

Spilleoppdrag - eldre nyheter

16 Mai 2012

Skal du feire 17. mai i Oslo?

Av Hilde Veum | Spilleoppdrag

Tradisjonen tro vil Sagene Janitsjarkorps holde konsert på trappene til Rådhuset, i Borggården den 17. mai kl. 13:00.

27 Aug 2009

Sagene Janitsjarkorps avsluttet utesesongen

Av Arrangementskomiteen i SJK | Spilleoppdrag

Sagene Janitsjarkorps avsluttet med marsjering på Karl Johan i fint høstvær

25 Aug 2009

Med Sagene ut i gata

Av Arrangementskomiteen i SJK | Spilleoppdrag

Sagene Janitsjarkorps avslutter utespill sesongen med en tur opp Karl Johan onsdag 26. august.