Etterlenget opptur i NM 2017!

SJK kom på 4. plass i 3. divisjon med 93 poeng, og korpset var godt fornøyd med både framførelse og resultat.

Forrige helg var det regionsmesterskap på Lillestrøm der korpset deltok i 2. divisjon. Det ble en 7. plass med 86 poeng. Resultatet stod vel i forhold til framførelsen, og vi mente vi hadde et vesentlig større potensial inne som ikke ble vist. Den siste uken før NM ble derfor brukt til finpuss av detaljer vi selv var klar over og som dommerkommentarene understreket. Med øvelse både mandag og onsdag og en gjennomkjøring fredag kveld i Trondheim, følte vi at vi tok et godt steg videre, og det var derfor et korps “fit-for-fight” som entret 3. divisjons scenen på Royal Garden lørdag.

Allerede fra første tone var det klart at dette var et korps som var trygge på seg selv og bare ønsket å musisere, og “Praetorius Variations” fløt rolig avgårde fram mot første større temposkifte og teknikkparti. Men det raske 6/8 dels tempoet skapte ingen problemer, og musikken flyttet seg fint inn i et langsomt soloparti med soli fra euphonium, fløyte, alt-sax, obo og trompet. Både solister og akkompagnement gjorde jobben sin her, og stykkets raske avslutningsdel stod etter hvert for tur. Det var intet som tydet på at musikerne var glad for at det snart var over, for det ble spilt med innlevelse og intensitet fram til siste tone, og med en flott paukesolo i de siste taktene som fikk ros fra dommerne.

Både dirigent og musikere var svært fornøyd etter framførelsen, og forflyttet seg nå til baren på Royal Garden for en velfortjent forfriskning. Senere på ettermiddagen var det fellesmiddag for korpset, mens leder for musikkutvalg og korpsleder etter hvert måtte til Olavshallen for premieutdeling. Det var nervepirrende for oss andre å følge med på telefonene våre etter hvert som hver divisjon dukket opp på resultatlistene på NMF sine nettsider. Jubelen stod i taket da det ble klart at vi hadde fått en 4. plass med sterke 93 poeng. Vi slo bla. korpset som vant vår divisjon i regionsmesterskapet. Dommerkommentarene var svært positive, men vi bet oss merke i at vi fortsatt har noe å hente på å skape større spenn i dynamikken, spesielt det svake.

Resultatet i NM motiverer til ny innsats, men nå er det et prosjekt med gjestedirigent Morten Mikkelsen og solist Majken Christiansen som står for døren. Innøvingen startet allerede mandagen etter NM, og prosjektet kuliminerer med den tradisjonsrike konserten på Myraløkka 17. juni. Følg med på SJK sine nettsider og på Facebook for oppdatert informasjon når det nærmer seg.


Edit

Flere bilder

Konkurranser - eldre nyheter

13 Mar 2016

NM 2016

Av Anne Lund | Konkurranser

Vi ble nummer 13. i 2. divisjon med 85 poeng.

20 Sep 2015

NM-kvalifisering i 1. divisjon

Av Anne Lund | Konkurranser

Vi jobber med å kvalifisere oss til 1.divisjon i NM 2016

22 Mar 2015

Ikke helt som forventet i NM i år

Av Steinar Kjærnsrød | Konkurranser

Etter en bra oppkjøring og med en lovende 4. plass i regionsmesterskapet forrige helg, var forventningene store med tanke på å få et bra resultat i NM. Det gikk ikke helt som planlagt.