Vellykket konsert på Norges musikkhøgskole 13/12-2016

Etter 8 uker med innøving av et krevende repertoar var tiden kommet for våre tre dirigentstudenter og orkester til å vise fram resultatene i Lindemannsalen på Norges musikkhøgskole.

Repertoaret besto av klassiske svisker som Rossinis "Italienerinnen i Algerie", Tchaikovskys "Nøtteknekkeren", Johan Svendsens fiolinromanse og "Norske eventyrbilder" av Johan Halvorsen. I korpsarrangement byr alle disse stykkene på utfordringer for flere instrumentgrupper, f.eks. det å spille svakt nok når man har "overtatt" en strykerstemme som skal spilles i 3 p-er. Men vi må si at vi kom hederlig fra det. Det ble bekreftet av godord fra publikum, men ikke minst ved at dirigentstudentene uttrykte at de var godt fornøyd.

Konserten åpnet med Rossinis "Italienerinnen i Algerie", dirigert av Marco Crispo - en ildfull italiener som hadde innstudert dette stykket med oss med stort engasjement og innlevelse. Jamen tror vi ikke noe av dette hadde smittet over på korpset i framføringen i kveld!

Marco fortsatte med Svendsens fiolinsonate, og presenterte kveldens solist og mastergradstudent ved NMH - Mari Halvorsen. Hun framførte denne klassiske og vakre romansen på en flott måte, og etter å ha tynnet ut litt i stemmene i forveien greide korpset også å akkompagnere så svakt som nødvendig.

Så var turen kommet til vår danske venn Jonas Nørgaar, som hadde fått æren av å presentere noe så norsk som Johan Halvorsen og hans "Norske Eventyrbilder". Dette er musikken fra Nationalteatrets juleforestilling for barn - "Peik og stortrollet" fra 1922. Stykket ble tatt av plakaten etter to år og erstattet med "Reisen til julestjernen", men Halvorsen samlet musikken i suiten "Norske Eventyrbilder". Et krevende stykke med flere solopartier for bl.a. fløyte, trombone og trompet, og med umiskjennelige norske klanger. Gjennom innøvingen hadde Jonas tatt oss grundig gjennom handlingen i stykket og tematikken i de enkelte satsene. Vi tror vi fikk vist fram noe av det etterstrebede uttrykket.

Til slutt var turen kommet til "Nøtteknekkeren", presentert og dirigert av Edvin Simenstad. Dette er musikk som alle kjenner, og vi presenterte i dag overturen og syv av satsene, og avsluttet med den kjente "Blomstervalsen". "Nøtteknekkeren" var nok stykket som bød på flest utfordringer, og mange instrumentgrupper hadde jobbet intenst på egen hånd utover mandagsøvelsene. I tillegg hadde vi fått forsterkninger med en ekstra fløytist og en oboist, samt ikke minst harpe og celesta. Alt i alt gjorde dette at vi fikk til en bra framføring av denne flotte musikken.

Det er andre gang vi samarbeider med Norges musikkhøgskole på denne måten, og det er et samarbeid til stor nytte og glede for begge parter. Nå tar SJK en pause fra korpsstoffet og finner i steder fram nikkers og røde vester. Nå står nemlig årets nissesesong for døren - den viktigste inntektsbringende aktiviteten i året. Følg oss gjerne SJK på Twitter, Facebook og www.sjk.org - god jul og godt nytt år!


Edit

Flere bilder

Eldre nyheter

08 Nov 2016

En 90-åring i god form

Av Steinar Kjærnsrød | Konsertreferater

Korpsets 90-års jubileumskonsert gikk av stabelen 31. oktober og både 90-åringen og solistene viste at formen var på topp.

04 Sep 2016

Siste halvdel av 90-års jubileumssesongen i gang

Av Steinar Kjærnsrød | SJK generelt

Etter en meget vellykket jubileumstur til Gardasjøen i slutten av juni, er nå SJK i full gang med høstsesongen, der jubileumskonserten 30. oktober er høydepunktet.

19 Jun 2016

Siste stopp før Italia på Myraløkka

Av Steinar Kjærnsrød | Konsertreferater

Bare et par dager etter forrige konsert gjennomførte korpset en ny underholdningskonsert på Myraløkka lørdag 18. juni.