En 90-åring i god form

Korpsets 90-års jubileumskonsert gikk av stabelen 31. oktober og både 90-åringen og solistene viste at formen var på topp.

Hele denne høsten har gått med til innøving av det svært varierte programmet til jubileumskonserten, og søndag 31. oktober kl. 15 var dagen kommet for framføring til et forventningsfullt publikum. Et par timer senere kunne korps, dirigent og solister puste lettet ut til publikums store begeistring, for det var ingen tvil om at dette ble satt pris på.

Vår dyktige konferansier Jan Fredrik Heyerdahl introduserte korps og dirigent Tom Skjellum, før konserten åpnet med Johan Halvorsens "Intrada" fra Suite Ancienne i et arrangement av Tom Skjellum. Sammenliknet med mye annet av Halvorsens musikk, er ikke dette stykket så godt kjent, og spesielt ikke i korpssammenheng. Allerede fra første tone var det klart at korpset hadde gledet seg til dette, for her var det spilleglede og musikalitet i alle ledd.

Så var tiden kommet til de to første solistene, nemlig Iren Reppen og Paul Ottar Haga - begge to godt kjente skikkelser fra norsk musikk- og teatermiljø. De skulle synge og prate oss gjennom et utvalg av melodiene fra det kjente musikkspillet Bør Børson Jr., med musikk av Egil Monn Iversen og tekst av Harald Tusberg. De delikate korpsarrangementene var gjort av Tom Skjellum, og utvalget og rekkefølgen av melodiene ga nok mange et flashback fra filmen i 1974 eller musikalen fra 1972.

Etter en pause startet annen avdeling med Egil Hovlands mektige "Fanfare og koral". Dette er et stykke korpset har spilt flere ganger før, men som like fullt krever god konsentrasjon, teknikk og kondisjon i alle ledd.

Så var turen kommet til vår tredje solist - pianist Torgeir Koppang som skulle gi seg i kast med et stykke det ikke er alle pianister forunt å kunne framføre - nemlig Gershwins berømte pianokonsert "Rhaphsody in Blue". Stykket åpner med en berømt klarinettsolo som med en gang setter bluesstemningen i stykket, og vår soloklarinettist Tom Nøttveit framførte denne med overbevisning. Det gjorde også Torgeir Koppang i resten av stykket, noe publikum til de grader satte pris på.

Siste stykket på programmet var "Oslobilder" av Fritz Austin, igjen i et arrangement av Tom Skjellum. Dette stykket er heller ikke veldig godt kjent for folk flest, men har stått på programmet til Kringkastingsorkesteret i mange år. Stykket skildrer forskjellige scener fra Oslo, med satser med navn som "Vår på Karl Johan", "Hvite seil i solgangsbris", "Slottsparken" og "Skøyteløp på Bislet". Stykket er morsomt å spille og også veldig morsomt å høre på med sine store musikalske kontraster.

Etter denne avslutningen og applaus og blomsteroverrekkelser, ble korpset inspirert til et ekstranummer, og som ofte ble det en av korpsets signaturmelodier - "We'll Meet Again".

Jubileumskonserten markerte et musikalsk punktum for selve jubileumsfeiringen, og nå venter bare den store jubileumsfesten 12. november. Men korpset er allerede i gang med et prosjekt sammen med Norges musikkhøgskole der dirigentelever får "øve" seg på korpset.

Som vanlig kan du følge med oss på våre egne nettsider og Facebook.


Edit

Flere bilder

Eldre nyheter

04 Sep 2016

Siste halvdel av 90-års jubileumssesongen i gang

Av Steinar Kjærnsrød | SJK generelt

Etter en meget vellykket jubileumstur til Gardasjøen i slutten av juni, er nå SJK i full gang med høstsesongen, der jubileumskonserten 30. oktober er høydepunktet.

19 Jun 2016

Siste stopp før Italia på Myraløkka

Av Steinar Kjærnsrød | Konsertreferater

Bare et par dager etter forrige konsert gjennomførte korpset en ny underholdningskonsert på Myraløkka lørdag 18. juni.

16 Jun 2016

Vellykket mellomlanding på Fornebu

Av Steinar Kjærnsrød | Konsertreferater

Torsdag 16. juni tok SJK-skuta sammen med Kari Gjærum en sving innom Fornebu på sin konsertturne i juni – en turne som teller ikke mindre enn fire konserter.