Kammerkonsert i høstmørket

Sagene Janitsjarkorps inviterer til lyse og vakre toner i Sagene kirke den siste mandagen i november. Kammermusikk står på programmet, og både hele korpset og mindre instrumentgrupper vil framføre ulike verk.

Kammermusikk er et ord som har veldig forskjellig virkning på folk, og mange opplever begrepet ulikt. Publikum blir ofte usikre på hva de har i vente når det dukker opp kammermusikk på plakaten. Vi har bedt dirigent Rune Halvorsen forklare hva kammermusikk egentlig er?

Mindre besetninger

-I selve kjernen i det å spille kammermusikk, ligger det at man spiller MED hverandre, og det bør man jo helst gjøre, uansett hva slags samspill man holder på med. Når man spiller kammermusikk, betyr det ofte at man spiller uten en musikalsk leder, og at man finner fram til samspill og frasering ved å kommunisere med de man spiller sammen med, forklarer Halvorsen. -For de fleste betyr det at man spiller sammen i mindre besetninger, og det premisset er bra for å slippe å spille med en leder. Men det krever egentlig mye lengre innøvingstid, for det er en viss forskjell i det å bli enige om retningene i musikken i forhold til det å ha én som bestemmer hovedlinjene. Så det å spille kammermusikk er både tidkrevende, utfordrende, og veldig interessant, sier han.

Både og

Til denne konserten har korpset kompromisset litt. -Vi spiller musikk som er soleklart kammermusikalsk, samtidig som tidsaspektet ikke tillater oss å gjøre det HELT uten en musikalsk leder. Vi håper likevel dere vil sette pris på å høre Sagene janitsjarkorps i flere deler! Dere får servert Agincourt Song for fløyter, messing og trommer, en Corelli-sonate for klarinetter (som for anledningen også er styrket med fagott og barytonsax), og et stykke av Kjell Samkopf med bare slagverk. Gøy for oss som spiller, og forhåpentligvis gøy for dere som hører på. Og dere får noen godbiter hvor alle spiller sammen også, lover dirigent Rune Halvorsen.

Velkommen til kammermusikkonsert i Sagene kirke, mandag 29. november kl. 19.00.


Edit

Eldre nyheter

27 Okt 2021

Endelig konsert igjen!

Av Sissel Ambjør | Konsertreferater

Sagene janitsjarkorps’ første konsert etter koronapandemien sammenfalt med korpsets 95 års jubileum. Til fullsatt sal ble jubilanten klappet og heiet fram gjennom den to timers lange jubileumskonserten søndag 24. oktober i Sagene Festivitetshus.

14 Okt 2021

Etterlengtet samvær på oktoberfest!

Av Steinar Kjærnsrød | Konserter

Etter nedstenging av så godt som alle kulturaktiviteter i over et år, var det godt å komme i gang igjen. Det syntes både vår oktoberfest-kunde Statnett og musikantene i Sagene janitsjar.

12 Okt 2021

Første konsert etter pandemien

Av Ingeborg Volan | Konserter

Sagene Janitsjarkorps’ første konsert etter koronapandemien sammenfaller med at korpset feirer hele 95 år!