Endelig konsert igjen!

Sagene janitsjarkorps’ første konsert etter koronapandemien sammenfalt med korpsets 95 års jubileum. Til fullsatt sal ble jubilanten klappet og heiet fram gjennom den to timers lange jubileumskonserten søndag 24. oktober i Sagene Festivitetshus.

Og for en festkonsert det ble! Endelig fikk vi spille for publikum igjen, og bare musikk medlemmene selv har valgt. Repertoaret ble derfor en god miks av verk, komponister og arrangører som betyr mye for Sagene Janitsjarkorps.

Musikk og sang

Å konkurrere om publikum en fin høstdag, er selvsagt utfordrende. Men de aller fleste stolene var besatt da dirigent Rune Halvorsen startet det hele med Gershwins «An American in Paris» kl 18.00. Dermed var tonen satt for kvelden og publikum klappet begeistret.

Det hele fortsatte med kjente korps-stykker på rekke og rad; Johan Halvorsen, Philip Sparke, Georges Bizet og den svenske marsjkomponisten Sam Rydberg. Korpsets mangeårige dirigent, Tom Skjellum, har arrangert mye, blant annet flere av kveldens stykker, som Fritz Austins «Oslo-bilder» («Hvite seil i solgangsbris» og «Skøyteløp på Bislett»). I stykket «Lørdagskveld» fra Oskar Braatens «Ungen» i Egil Monn Iversens musikalversjon fikk korpset også vist at de er i stand til å synge – også det i et arrangement av Tom Skjellum.

Ny dirigent og pandemi

Ingen konsert uten solister, og SJK er så heldig å ha mange dyktige sådanne i egne rekker. Flere av stykkene inneholdt solonumre, og kveldens mange solister fikk trampeklapp fra et begeistret publikum.

Avslutningsvis sto «Valdresmarsj» av Johannes Hanssen (1874 - 1967) på programmet. Hanssen har hatt stor betydning for militærmusikkens utvikling. Hans mest kjente verk er «Valdresmarsj», som ble komponert i årene 1901 – 1904. Komponisten har selv vært en av SJKs dirigenter.

I januar 2020 overtok Rune Halvorsen taktstokken. Ikke mange øvelsene etter, stengte Norge ned som følge av koronapandemien. Det frivillige musikklivet har knapt spilt sammen siden. Runes opplevelser fra han overtok som dirigent for SJK har han skrevet om i konsertprogrammet. Det kan du laste ned og lese om.

Til glede for alle våre publikummere er det ikke lenge til neste konsert. Allerede mandag 29. november inviterer SJK til kirkekonsert i Sagene kirke.


Edit

Relaterte nyheter

DatoTittel

13 Jun 2021

Visste du dette om Johannes Hanssen?

Eldre nyheter

14 Okt 2021

Etterlengtet samvær på oktoberfest!

Av Steinar Kjærnsrød | Konserter

Etter nedstenging av så godt som alle kulturaktiviteter i over et år, var det godt å komme i gang igjen. Det syntes både vår oktoberfest-kunde Statnett og musikantene i Sagene janitsjar.

12 Okt 2021

Første konsert etter pandemien

Av Ingeborg Volan | Konserter

Sagene Janitsjarkorps’ første konsert etter koronapandemien sammenfaller med at korpset feirer hele 95 år!

05 Sep 2021

Endelig i gang igjen!

Av Steinar Kjærnsrød | Konserter

Fint høstvær og god stemning blant et lydhørt publikum skapte en fin ramme rundt SJK sin første konsert denne høsten. Konserten fant sted lørdag 4. september bak Sagene kirke under Sagene bydelsdagene 2021.