Var det ABBA vi hørte på Myraløkka?

SJK med Heidi Gjermundsen Broch og Heine Totland hadde en fantastisk konsert på Myraløkka 13. juni. Sammen med det publikumsvennlige ABBA-repertoaret ga solistene og orkesteret publikum en flott konsertopplevelse i sommervarmen.

Dette var fjerde år på rad denne konserten ble avholdt i samarbeid med bydelen, og som vanlig som et lite “vorspiel” til Oslofilhharmoniens sommerkonsert dagen etter. Tidligere har Emil Solli-Tangen, Odd René Andersen og Linn Skåber (i fjor) vært solister, og denne gangen altså artistene Heidi Gjermundsen Broch og Heine Totland.

Uten til noen som helst forkleinelse for noen av de andre solistene, var det allmen enighet om at dette var den beste konserten av de fire, og det må nok det publikumsvennlige repertoaret ta mye av æren for. ABBAs musikk er udødelig og i Tom Skjellums delikate arrangementer framført av et heltent orkester kunne solistene kose seg og briljere i låter de kjenner for- og baklengs. Heidi og Heine var nemlig med i “Mama Mia” oppsetningen på det nye Folketeatret i 2009, og har dessuten oppført noen av låtene med SJK tidligere.

Og det var ingen tvil om at repertoaret og framføringene slo an hos publikum. Det svingte av ensemblet, og mange blant publikum husket nok tilbake til sin ungdom på 70-tallet da de kjente og kjære ABBA-låtene etter hvert kom på løpende bånd. Følgende låter ble oppført:

Mama Mia, S.O.S, Our Last Summer, Dancing Queen, Thank Your For The Music, Does Your Mother Know, The Winner Takes It All og selvsagt - Waterloo!

Det må også nevnes at de to solistene hadde hvert sitt shownummer i tillegg til ABBA-låtene. Heidi framførte “Don’t Cry for Me Argentina” og Heine “Bohemian Rhapsody” - to låter begge kjenner like godt som ABBA-låtene. Heidi hadde nemlig hovedrollen i “Evita” oppsetningen på Det Norske Teatret i 2012 og Heine og Gisle Børge Styve hadde “Bohemian Rhapsody” med i sitt show «Musikk e komme for å bli» som gikk i Bergen i 2014.

Men orkesteret hadde også sine egne “shownummer”, bl.a. et potpurri over Mel Brooks “The Producres”, “There’s No Business Like Show Business”, “Sway” og “Something Stupid” (med solister).

Konserten ble elegant bundet sammen av konferansier Holger Gulbrandsen, forøvrig tidligere medlem og dirigent i Sagene Janitsjarkorps. Og da tonene til Lillebjørn Nilsens “Alexander Kiellands Plass” som ekstranummer døde ut over Myraløkka var det et meget fornøyd publikum som ga ensemblet sin honnør.

Nå tar SJK en velfortjent sommerferie, men gleder seg til å “flytte tilbake” til et nyoppusset Sagene Festivitetshus etter sommeren og en spennende høstesong. Følg gjerne SJK på Twitter, Facebook og www.sjk.org - god sommer!


Edit

Flere bilder

Eldre nyheter

03 Jun 2015

Innspurten til Myraløkka

Av Steinar Kjærnsrød | Konserter

I dag var vår første øvelse med solistene Heidi Gjermundsen Broch og Heine Totland, og med en celeber trommevikar - Joakim Nordin fra KORK.

17 Mai 2015

En kald 17. mai unnagjort

Av Steinar Kjærnsrød | Spilleoppdrag

17. mai 2015 ble en sur opplevelse på vår kant av landet, men var nok tøffest for de som stod og så på barnetoget. SJK gikk som nr. 94 i toget og avsluttet som vanlig dagen med en times konsert i borggården ved Rådhuset.

26 Apr 2015

Nå er det Abba og Freddy Mercury som gjelder

Av Steinar Kjærnsrød | Konserter

Vi er allerede i gang med innøving til den faste sommerkonserten, i år som i fjor ute på Myraløkka i bydelen vår. Hoveddelen av repertoaret vil nok de fleste kjenne seg igjen i - det er nemlig musikk av Abba.