SJK-sommeren snart over

Etter en hektisk vårsesong som kuliminerte med en vellykket konsert på Myraløkka 13. juni, nærmer nå høstsesongen seg med stormskritt. Og da skjer det mye spennende.

Det første som alltid skjer i midten av august, er at styret og andre utvalg samles til såkalt strategisamling på Vesle-Sagene - Sagene skoles flotte leirskolested på toppen av Hadelandsåsen. Denne samlingen har lange tradisjoner i korpset, og er både nyttig, viktig og hyggelig. Her detaljeres planene for neste driftsår i landlige omgivelser, og med god tid til å slappe av og spise og drikke mellom møtene. Og det er mye som skjer for SJK i tiden som kommer, så denne strategisamlingen bli

Tilbake til H3 - Sagene Festivitetshus

Som kjent har vårt faste øvingslokale Sagene Festivitetshus - eller "H3" som vi kaller det (Holstsgt. 3) - vært under full rehabilitering innvendig, men er nå “innflyttingsklart” igjen. Rehabiliteringen er bekostet av kommunen og skyldes at vi nå går inn i en ny driftsmodell for huset. Vi skal nemlig dele lokalet med Torshovkorpset, og som følge av dette er det nå lagt mye bedre til rette for musikkaktiviteter i huset. Det er laget øvingsrom i kjelleren, scenen er endret og det er nye lagringsrom for utstyr til begge korpsene. Kjøkken, toaletter og galleri er også pusset opp. SJK vil fortsatt stå for driften av huset og utleien når det ikke brukes av oss selv eller Torshovkoret. Vi ser fram til å “flytte tilbake” og gleder oss også til å vise fram de nye fasilitetene til leietakere. En nærmere presentasjon vil dessuten bli å finne på nettsidene.

Første øvelse 17.08

Øvelsene starter igjen den uken skolene begynner, og nå skal vi altså tilbake til “H3”. Dette blir spennende og noe vi ser fram til.

Kvalifisering til 1. divisjon NM i 2016

Vi har bestemt oss for å forsøke å kvalifisere oss til 1. divisjon i NM 2016. Kvalifiseringsstykket er "Year of the Dragon" av Phillip Sparke og opptaket av dette skal skje helgen 19. september. Dette betyr bare ca en måneds innøvingstid, men gir oss samtidig en “kick-start” og ekstra motivasjon for høstsesongen. Skulle vi greie å kvalifisere oss, vil konkurransen foregå på fredag, ikke lørdag som tilfellet er for 2. divisjons korpsene.

Høstkonsert 08.11

Høstsesongens hovedkonsert finner sted 8. november, og temaet er storband, sving. Vi skal ha med oss ikke mindre enn fire solister så dette blir spennende. Følg med på nyheter på nettsidene i tiden som kommer.

Kammermusikkonsert 12.12

Som siste aktivitet før jul arrangerer vi en konsert der ulike smågrupper fra korpset oppfører musikk de har øvd inn.

90-års jubileum i 2016

Korpset ble stiftet i 1926 og er altså 90 år i 2016! Det betyr både en jubileumstur og en stor jubileumskonsert på høsten. Ikke noe av dette er spikret ennå, men flere konsepter er under vurdering og vil bli nærmere diskutert på strategisamlingen i august.

Vi ser fram til en spennende høst og jubileumsår! Følg oss gjerne på Facebook, Twitter og på nettsidene.


Edit

Flere bilder

Eldre nyheter

14 Jun 2015

Var det ABBA vi hørte på Myraløkka?

Av Steinar Kjærnsrød | Konsertreferater

SJK med Heidi Gjermundsen Broch og Heine Totland hadde en fantastisk konsert på Myraløkka 13. juni. Sammen med det publikumsvennlige ABBA-repertoaret ga solistene og orkesteret publikum en flott konsertopplevelse i sommervarmen.

03 Jun 2015

Innspurten til Myraløkka

Av Steinar Kjærnsrød | Konserter

I dag var vår første øvelse med solistene Heidi Gjermundsen Broch og Heine Totland, og med en celeber trommevikar - Joakim Nordin fra KORK.

17 Mai 2015

En kald 17. mai unnagjort

Av Steinar Kjærnsrød | Spilleoppdrag

17. mai 2015 ble en sur opplevelse på vår kant av landet, men var nok tøffest for de som stod og så på barnetoget. SJK gikk som nr. 94 i toget og avsluttet som vanlig dagen med en times konsert i borggården ved Rådhuset.