17. mai 2017

Årets 17. mai ble gjennomført på tradisjonell måte på en litt gråværsdag i Oslo, men det la ingen demper på dagen - hverken for folk i gatene eller for korpset.

Sagenes program 17. mai har vært det samme i mange år - flaggheising i skolegården på Sagene, frokost (med fast 17. maimeny), avmarsj til møtested i byen, barnetoget over Slottsplassen og til Rådhuset og til slutt konsert i borggården.

Denne konserten er en del av det offisielle 17. mai programmet i Oslo og oftest satt opp til kl. 13 uavhengig av hvilket nummer vi går i toget. Så med tidlig startnummer blir det en rask frokost med mulig god pause før konserten og motsatt ved sent startnummer. I år gikk vi som nummer 103 og var ikke framme ved Rådhuset før ca. 13.30 og måtte starte konserten umiddelbart. Det var nok noen slitne lepper her og der, men vi gjennomførte en fin konsert med mange tilhørere.

Men dagen startet som vanlig med frokost i Sagene Festivitetshus, med pølser og dertil hørende drikkevarer som fast meny. Etter frokosten var det utdeling av hederstegn, og i år ble det delt ut hederstegn for alt fra 5 til 40 års medlemskap i korpset! På slutten av frokosten hadde vi også hyggelig besøk av våre “samboere” og gode venner i Sagene Festivitetshus - Torshovkorpset.

Det ble avmarsj fra skolen litt over klokken 11 og i år til oppsamling i Torggata rett før Egertorget. Vi passerte Slottsplassen ca 13.15 og var altså framme ved Rådhuset ca. 13.30 der vi avsluttet dagen med en konsert på trappen i borggården.

De som er interessert i å se og høre korpsets passering foran Slottet, kan gjøre det via NRK sin nettspiller der man kan se og høre hele Barnetoget.


Edit

Flere bilder

Spilleoppdrag - eldre nyheter

26 Aug 2015

Sesongstart i Studenterlunden

Av Steinar Kjærnsrød | Spilleoppdrag

På en litt grå Oslo-ettermiddag startet SJK en hektisk høstsesong med et spilleoppdrag i Studenterlunden med en innledende oppmarsj fra Stortorget.

17 Mai 2015

En kald 17. mai unnagjort

Av Steinar Kjærnsrød | Spilleoppdrag

17. mai 2015 ble en sur opplevelse på vår kant av landet, men var nok tøffest for de som stod og så på barnetoget. SJK gikk som nr. 94 i toget og avsluttet som vanlig dagen med en times konsert i borggården ved Rådhuset.

16 Mai 2012

Skal du feire 17. mai i Oslo?

Av Hilde Veum | Spilleoppdrag

Tradisjonen tro vil Sagene Janitsjarkorps holde konsert på trappene til Rådhuset, i Borggården den 17. mai kl. 13:00.