«Ungen» oppsetningen 2017

Etter en intens høst med flere ekstraprøver kombinert med mye venting, var tiden endelig kommet til premie 20. oktober - og forventningene var høye, både blant publikum og ensemblet. De skulle vise seg å bli innfridd.

Prosjekter som dette er ikke det samme som å sette opp en vanlig konsert med et par solister. Her er det mange involverte i både forberedelser og gjennomføring, og involverer akkurat det samme som å sette opp en musikal på teateret. Heldigvis har vi folk som vet hva det innebærer. Både instruktør og regiansvarlig Grethe Ryen og vår egen musikalske ansvarlig Tom Skjellum har lang erfaring fra det profesjonelle scene- og musikklivet, og sørget for at prosjektet kom trygt i havn.

Korpset har også erfaring med musikken fra «Ungen», men framføringene har alltid vært ulike konsertversjoner av deler av musikken. Men denne gangen skulle vi oppføre hele skuespillet, basert på Harald Tusberg og Egil Monn-Iversen sin musikalversjon. Selv om musikken er den samme, er det nå mye mer logistikk og regi involvert, og dermed flere detaljer som skal på plass, både på og bak scenen.

En full oppsetning av «Ungen» innebærer at mange store og mindre roller skal besettes, og med oss hadde vi Lilleborg teatergruppe, Torshovkoret og noen dyktige freelance skuespillere - se programmet for detaljert rolleliste. Men vi må også nevne at to av korpsets egne medlemmer bekledde to viktige roller - Roy Johnsen hadde rollen som «Doktoren» og Pål Koppang var «Gjendøperen». Begge framførte rollene med en innlevelse og overbevisning som ikke stod tilbake for noen av de profesjonelle aktørene.

Vi hadde satt opp fire forestillinger og alle trakk fulle hus. Hele ensemblet var strålende fornøyde med prosjektet, og det ble nesten litt antiklimaks i dagene som fulgte - vi hadde jo holdt på med dette mer eller mindre sammenhengende hele høsten. Men de gode minnene fra samarbeidet tar vi med oss, og kanskje kan det bli et samarbeide igjen ved senere anledninger?

Se forøvrig programmet og bildene for mer informasjon og flere inntrykk fra forestillingene.


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter

Eldre nyheter

13 Des 2018

Kammerkonsert med stor variasjon

Av Sissel Ambjør | Konsertreferater

Et stort messingensemble og treblåserensemble samt flere smågrupper framførte variert kammermusikk i Sagene Kirke en vintersur førjulskveld.

09 Nov 2018

Fra korps til kammer

Av Steinar Kjærnsrød | Konserter

En hektisk høst avsluttes snart med en kammerkonsert i Sagene kirke 10. desember

21 Okt 2018

En fredagskveld med bare korps

Av Sissel Ambjør | Konsertreferater

Ikke noe tant og fjas eller dill og dall, men rett og slett bare korps. I anledning musikkorpsenes år og Norges Musikkorps Forbunds 100-års jubileum inviterte Sagene Janitsjarkorps til konsert med tradisjonell korpsmusikk på programmet fredag 19. oktober.