Trygt plassert midt på treet i NM 2019

Ingen fare for verken opprykk eller nedrykk – vi plasserte oss midt på treet under årets NM for janitsjar.

De siste årene har vi deltatt i 3. divisjon, så også i år. Resultatet ble 9. plass med 88 poeng. Vinner av divisjonen er Strindheim janitsjar med 95 poeng.

Som under regionmesterskapet uka før, fremførte korpset Symphony no. 1 "The Lord of the Rings" 1. "Gandalf", 2. "Lothlórien" av Johan de Meij.

Under regionmesterskapet på Lillestrøm deltok vi 2. divisjon. Det ble en delt 5. plass og 84 poeng. Resultatet sto vel i forhold til framførelsen, og vi mente vi hadde et større potensial enn det vi fikk vist. Den siste uken før NM ble derfor brukt til finpuss av detaljer vi selv var klar over og som dommerkommentarene understreket. Med øvelse både mandag og onsdag og en gjennomkjøring lørdag formiddag på Arbeider’n i Trondheim, følte vi at vi hadde kommet et stykke videre før vi entret scenen på Royal Garden lørdag ettermiddag.

Følelsen de fleste hadde etterpå var bedre enn vi hadde på Lillestrøm. Det meste fløt roligere og den sedvanlige intonasjonsutfordringen føltes mindre. Det skulle da også vise seg å stemme. Dommerkommentarene ga mye positiv tilbakemelding. Et brukbart fornøyd korps forlot scenen og det var tid for både barbesøk og rekkefester før felles middag.

  • NM Janitsjar arrangeres årlig i Trondheim.
  • Helgen før palmehelgen møtes voksenkorps fra hele landet og konkurrerer i åtte divisjoner.
  • 113 korps, med 5456 deltakere, deltok i år.

Edit

Relaterte nyheter

DatoTittel

03 Apr 2017

Etterlenget opptur i NM 2017!

Eldre nyheter

13 Des 2018

Kammerkonsert med stor variasjon

Av Sissel Ambjør | Konsertreferater

Et stort messingensemble og treblåserensemble samt flere smågrupper framførte variert kammermusikk i Sagene Kirke en vintersur førjulskveld.

09 Nov 2018

Fra korps til kammer

Av Steinar Kjærnsrød | Konserter

En hektisk høst avsluttes snart med en kammerkonsert i Sagene kirke 10. desember

21 Okt 2018

En fredagskveld med bare korps

Av Sissel Ambjør | Konsertreferater

Ikke noe tant og fjas eller dill og dall, men rett og slett bare korps. I anledning musikkorpsenes år og Norges Musikkorps Forbunds 100-års jubileum inviterte Sagene Janitsjarkorps til konsert med tradisjonell korpsmusikk på programmet fredag 19. oktober.