Verdenskjent musikal på Sagene

Lysene er slukket for denne gang for en fantastisk oppsetning av Broadway-musikalen «Nine» i Sagene festivitetshus. Popfactory i samarbeid med SJK leverte fire forestillinger til stående ovasjoner helgen 18. - 20. oktober.

Det ble en flott og fargerik blanding av profesjonelle artister og dedikerte amatører som sammen satte opp og urframførte «Nine» på norsk.

Innfridde forventningene

De to regissørene, Grethe Børsum og Heidi Trettøy Simonsen, hadde store forventninger til oppsetningen.

  • Dette blir virkelig en banebrytende nyhet i norsk musikalverden og vi har mye å strekke oss etter! Musikalen gikk på Broadway i 2003 med Antonio Banderas i hovedrollen. Musikalen fikk strålende anmeldelser og Banderas mottok to Tony Awards for sin innsats, sa Grethe Børsum før premieren.

Fasiten viser at det gikk over all forventing. Som SJKs Hanne Bråten uttrykte det: «Er det mulig å være tom og full på samme tid? Det høres unektelig ut som en selvmotsigelse, men likevel er det akkurat sånn jeg føler meg nå.»

«Nine» ble skrevet i 1973 av Maury Yeston som musikal. I 2009 ble det lagget en Hollywood film med kjente skuespillere som Penelope Cruz, Kate Hudson, Sophia Loren, Nicole Kidman.

Italiensk lidenskap

Handlingen i «Nine» foregår i Venezia på 60-tallet og er lagt til et SPA hvor hovedrollen, regissør Guido, har søkt tilflukt. Han er jaget av en rekke kvinner og et filmproduksjonsselskap. Hans karakter er bygget opp rundt filmregissør Fellinis’ liv med frodig italiensk lidenskap, krevende kjærlighetshistorier, skrivesperre og midtlivskrise.

Den erfarne og mangfoldige musikalartisten Trond Teigen spilte hovedrollen som Guido Contini. Av profesjonelle sangere deltok artistene Madeleine F. Røseth, Malin Skjolde og Tone Østli. Musikalens orkester var hele Sagene Janitsjarkorps med sine 55 medlemmer. Dirigent Tom Skjellum hadde arrangert all musikken til forestillingen. Koret Signatur fylte inn sangnummerne under ledelse av kordirigent André Storeng.


Edit

Flere bilder

Eldre nyheter

24 Sep 2019

Musikalen Nine kommer til Sagene Festivitetshus 18. - 20.10.2019!

Av Steinar Kjærnsrød | Konserter

Musikalen "Nine" skal oppføres i Sagene Festivitetshus 18. - 20. oktober. Dette er en oppsetning der ensemblet "Popfactory" har ansvaret for alt - unntatt musikkarrangementene og orkesteret, hhv. Tom Skjellum og Sagene Janitsjarkorps.

24 Sep 2019

Snart gir'n seg

Av Styret i SJK | SJK generelt

Etter en enestående lang periode - 40 år! - har Tom Skjellum bestemt seg for å gi seg som dirigent i SJK ved årsskiftet. Ingen har betydd så mye i korpsets nittitreårige historie.

17 Jun 2019

Møte med «kongen» på Myraløkka

Av Sissel Ambjør | Konsertreferater

I strålende sol og på sommerens hittil fineste dag inviterte SJK til konsert på Myraløkka for åttende gang lørdag 15. juni. Denne gang fikk publikum et møte med en av de store jazzsangerne, Nat «King» Cole.