Møte med «kongen» på Myraløkka

I strålende sol og på sommerens hittil fineste dag inviterte SJK til konsert på Myraløkka for åttende gang lørdag 15. juni. Denne gang fikk publikum et møte med en av de store jazzsangerne, Nat «King» Cole.

I år er det 100 år siden Nat «King» Cole ble født, og det var et lett valg å gjøre hans sanger til tema på årets sommerkonsert, som vanlig en del av bydelens Sagene Sommerkonserter. Under gjestedirigent Lars Erik Gudims ledelse leverte korpset en rekke av Coles musikalske perler. Våre dyktige sangsolister Majken Christiansen og Ingar Kristiansen strålte i sine numre og høstet behørig applaus fra de mange frammøtte publikummerne. Begge sangerne har lang kjennskap til Coles låter. Men korpset har også solister i egne rekker, og denne gangen fikk altsaksofonist Per Greil briljere i «Answer Me my Love»

På programmet sto flere av Coles mest kjente sanger, som f.eks. «L.O.V.E.», «Papa loves mambo», «Fly me to the moon», «Unforgettable» og «Those lazy, hazy, crazy days of summer».

Nat King Cole skrev lite musikk selv, men opparbeidet seg isteden et ry som jazzvirtuos og vokalfortolker av andres materiale. Et tegn på at hans rang stadig er ubestridt er det faktum at knapt noen av sangene han blir forbundet med, senere er blitt sunget inn av andre artister. Den rådende oppfatningen er at de ikke kan gjøres bedre.

Cole var bare fire år da han første gang opptrådte for en forsamling. I tenårene begynte han å opptre i jazzklubber. Sammen med broren Eddie dannet han et band og spilte inn sin første plate i 1936. Omtrent på den tiden tok han kustnernavnet Nat «king» Cole. Hans egentlige navn var Nathaniel Adams Coles.

Men det var også et annet jubileum som ble markert på Myraløkka, nemlig korpsets faste dirigent, Tom Skjellums 40 års jubileum som dirigent for SJK. Han ble overrasket med OL-fanfaren fra Oslo i 1952 - året han ble født, og et potpurri spesialarrangert til ham av Lars Erik Gudim. Han fikk overrakt blomster og hyllest fra korpset, som han mottok - lettere overrasket.

Dette var korpsets siste konsert før sommeren - til høsten venter et nytt høydepunkt - oppsetning av musikalen «Nine» i oktober.


Edit

Flere bilder

Eldre nyheter

04 Jun 2019

Myraløkka 2019: Solister, dirigent og orkester gleder seg!

Av Steinar Kjærnsrød | Konserter

Det er kun to uker igjen til den tradisjonsrike sommerkonserten på Myraløkka 15. juni, og på øvelsen 3. juni fikk vi for første gang besøk av solistene våre.

18 Mai 2019

17. mai i sol, sol og atter sol

Av Sissel Ambjør | Konsertreferater

Finere 17. mai skal man lete lenge etter! Værgudene viste seg fra sin absolutt beste side, byen var stappfull av glade mennesker og Sagene spilte marsjer av hjertets lyst.

02 Apr 2019

Trygt plassert midt på treet i NM 2019

Av Sissel Ambjør | Konsertreferater

Ingen fare for verken opprykk eller nedrykk – vi plasserte oss midt på treet under årets NM for janitsjar.