Vi er tilbake!

Det er liv i Sagene Janitsjarkorps fortsatt. Aktiviteten har vært tilnærmet lik null de siste ukene, med unntak av et lite samspillsprosjekt som du finner lengre ned i saken. Men nå er det tillatt med gruppeøvelser igjen, og vi lover – 17. mai dukker vi opp.

Det blir definitivt en annerledes 17. mai-feiring enn hva vi er vant til. Barnetoget på Karl Johan blir byttet ut med pop-up-korpskonserter og nettsendinger. Det vil heller ikke bli de tradisjonelle etter-togs-arrangementene rundt omkring på skolene.

Men korpsmusikk bli det! Det er lov for korps å marsjere og spille i gatene, men med to meters avstand mellom musikantene. Dette kan folk følge med på fra vinduene og balkongene sine. Men du vet verken når på dagen eller hvor korpsene spiller. I stedet vil vi dukke opp uanmeldt på egnete steder.

Musikk er en universell uttrykksform på tvers av språk, kjønn og alder, som spiller en stor rolle i de flestes liv. Når de største og avgjørende begivenhetene i livet passeres, er musikk en selvfølgelig del av markeringen, og viktig for å styrke samhørighet, glede og trøst. For utøverne er musikk et uttrykk og en aktivitet som skaper mestring og samhold og som motiverer til stadig å søke nye høyder. For publikum, en kilde til av- og påkobling og til felles opplevelser. Derfor ser vi veldig fram til vi kan spille igjen – til glede både for oss selv og publikum.

Og mens du venter – her kan du kose deg med hva vi har gjort i mellomtiden. For en ting vet vi: «We'll meet again».


Edit

Eldre nyheter

29 Feb 2020

- Musikk er livet mitt

Av Sissel Ambjør | SJK generelt

Det finnes ikke mye annet enn musikk i ulike varianter på Rune Halvorsens CV. Trommis og dirigent. Fra 1. januar overtok 53-åringen taktstokken i Sagene Janitsjarkorps.

01 Jan 2020

Storslått og vakkert

Av Sissel Ambjør | Konsertreferater

Til stående applaus takket vi av både et hektisk musikkår og dirigent Tom Skjellum med nyttårsmatinékonsert på årets siste dag. Nå kan 2020 bare komme!

19 Nov 2019

Nyttårsmatinékonsert som inngang til 2020 - på Sagene

Av Steinar Kjærnsrød | Konserter

SJK gjentar suksessen fra 2017/2018, og inviterer til nyttårsmatinékonsert i Sagene Festivitetshus kl 14.00 på nyttårsaften.