Storslått og vakkert

Til stående applaus takket vi av både et hektisk musikkår og dirigent Tom Skjellum med nyttårsmatinékonsert på årets siste dag. Nå kan 2020 bare komme!

Korpset leverte en flott nyttårsmatinékonsert for to år siden, som ble svært godt mottatt. Vi gledet oss derfor til å gjenta suksessen, basert på samme tematikk og ingredienser som sist - musikk til anledningen og årstiden, spennende solister, avslappet atmosfære, servering av snacks og passende drikke og et orkester i storform etter en veldig hektisk høst - som ble avsluttet med et besøk i Reykjavik i månedsskiftet november/desember.

Proffe sangere

Et stivpyntet korps møtte et velkledd og feststemt publikum. Det strømmet på med folk, og flere stoler måtte bæres inn. Fra første slag i «Pomp and Circumstances» var tonen satt: Dette låter bra, dette blir moro!

Sopranen Gunda-Marie Bruce og tenoren Kjetil Støa - to sangere som borger for god stemning og flotte musikalske opplevelser, sto på scenen sammen med korpset. I to timer ble det levert kjente perler på rekke og rad. Selvsagt noen «operasvisker», som blant andre Puccinis «Si, Mi Chiamano Mimi» fra La Boheme og «Nessun Dorma» fra Turandot. I tillegg til flere andre kjente melodier - som «Something stupid», «Cry Me a River» og «Over the Rainbow».

40 år med Tom

Korpset markerte ikke bare overgangen til et nytt tiår, men også at dette var siste konsert for Tom Skjellum som fast dirigent for SJK. Tom komponerer og arrangerer korps-, orkester- og scenemusikk i de fleste sjangere, noe som SJK har nytt godt av i 40 år. Gjennom alle disse årene har han vært en musikalsk inspirator med sin solide kunnskap og utdannelse innen musikkforståelse, direksjon, arrangering og instruksjon. Han har også vært en svært sentral bidragsyter i den lange prosessen med Sagene Festivitetshus slik det fremstår i dag. Få eller ingen andre korps har et lignende lokale til disposisjon for øving, konserter og sosiale arrangementer. For alt dette ble han utnevnt til det yngste æresmedlem i SJKs historie. Hans brennende engasjement for amatør- og lokalkulturen gjorde at han mottok Lovisa-prisen fra Sagene bydel i 2011. Og det høythengende hederstegnet «Musikanten» fra Norges Musikkorps Forbund er selvsagt med i samlingen. Og som om ikke det er nok, er han også en av de nominerte til årets navn og ildsjel i bydel Sagene!

Suksess

Det vanket taler og gaver til Tom og blomster til våre solister. Publikum klappet og klappet, og det måtte en ekte drikkevise til, «Brindisi» fra La Traviata» før publikum ville gå hjem. Konserten gikk strålende og både orkester, solister og publikum koste seg på tampen av det gamle året før vi ønsket hverandre godt nytt år. Så skulle lokalet tømmes og ryddes for deretter gjøres festklart for korpset. Kvelden var reservert til avskjedsfest for Tom.

Aktuelle linker


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter

Eldre nyheter

19 Nov 2019

Nyttårsmatinékonsert som inngang til 2020 - på Sagene

Av Steinar Kjærnsrød | Konserter

SJK gjentar suksessen fra 2017/2018, og inviterer til nyttårsmatinékonsert i Sagene Festivitetshus kl 14.00 på nyttårsaften.

25 Okt 2019

Verdenskjent musikal på Sagene

Av Sissel Ambjør | Konsertreferater

Lysene er slukket for denne gang for en fantastisk oppsetning av Broadway-musikalen «Nine» i Sagene festivitetshus. Popfactory i samarbeid med SJK leverte fire forestillinger til stående ovasjoner helgen 18. - 20. oktober.

24 Sep 2019

Musikalen Nine kommer til Sagene Festivitetshus 18. - 20.10.2019!

Av Steinar Kjærnsrød | Konserter

Musikalen "Nine" skal oppføres i Sagene Festivitetshus 18. - 20. oktober. Dette er en oppsetning der ensemblet "Popfactory" har ansvaret for alt - unntatt musikkarrangementene og orkesteret, hhv. Tom Skjellum og Sagene Janitsjarkorps.