Endelig en normal 17. mai!

Etter tre års virusventing var 17. mai endelig en festdag igjen, og Oslo viste seg fra sin beste side.

Både med vær og folk!

Dagen startet 08:00 med flaggheising og «Ja, vi elsker» sammen med skolekorpset i skolegården. Barna spilte vakkert, og det var stas å stå sammen med dem. Rektor delte ut medaljer og elevrådslederen holdt tale.

08:30 ble det tradisjonell og lang korpsfrokost i Sagene festivitetshus ("H3" blant interne) med pølser, leskende drikke og kaffe, tett i tett på tre pyntede langbord. Hederstegn for medlemskap ble også utdelt.

Klokken 11:00 stilte vi opp i skolegården med flaggborg, skolekorps og elever bak oss. Så marsjerte vi ned Markveien og Torggata bort til Youngstorget i stekende sol.

Festkledde fjes møtte oss med store smil, i bunad, kofte, dress og sommerkjoler, på fortau og ut av vinduene. Det var ikke bare vi i Sagene janitsjarkorps som var glade for å marsjere i gatene igjen! Hele Oslo hadde overtenning, og da vi ventet på å få starte toget fra Youngstorget var skolekorpsene rundt oss så ivrige at de spilte i vei, og alle koste seg. Vi rakk å få i oss litt vann i varmen før det endelig var vår tur til å gå, halvannen time etter skjema. Trommemarsjen gjallet i veggene og folkehavet var ellevilt. Vi har sjelden sett Karl Johan så tettpakket av flagg og fjes. Det var rett og slett bare helt vakkert.

Over slottsplassen ble vi filmet, så hvis du ikke rakk å høre oss i løpet av dagen kan du kikke innom sendinga til NRK her

Etter toget holdt vi på tradisjonen med konsert på Rådhustrappa før vi sa takk for oss. Konserten er en del av det offisielle 17. mai programmet i Oslo og er alltid satt opp til kl. 13 uavhengig av vår rekkefølge i toget! Heldigvis rakk vi å varsle så godt vi kunne om at denne kom til å bli forsinket, og det ble den med nærmer en time og et kvarter! Men mange folk var møtt opp og koste seg i varmen.

Vi hadde en strålende dag og gleder oss allerede til ny folkefest 17. mai 2023!


Edit

Flere bilder

Eldre nyheter

07 Mai 2022

Vår på Sagene med SJK!

Av Steinar Kjærnsrød | Konserter

SJK innledet utesesongen med en konsert foran Sagene kirke i anledning bydelsdagene «Sagenevår».

02 Mai 2022

Swingende sommerkonsert på Sagene

Av Ingeborg Volan | Konserter

Sagene janitsjarkorps byr på gratis sommerstemning og god musikk på Myraløkka lørdag 18. juni.

12 Nov 2021

Kammerkonsert i høstmørket

Av Sissel Ambjør | Konserter

Sagene Janitsjarkorps inviterer til lyse og vakre toner i Sagene kirke den siste mandagen i november. Kammermusikk står på programmet, og både hele korpset og mindre instrumentgrupper vil framføre ulike verk.