Voi, voi - for en konsert!

Lørdag 17. juni var det ikke bare sommervarmen som skapte varme i Sagene Festivitetshus. Sommerkonserten med Hovedøen Social Club fyrte opp både publikum og musikere, og markerte også avslutningen på vårsesongen for korpset.

Samarbeidet med dette fyrverkeriet av et ensemble ble initiert av korpsets forrige dirigent Rune Halvorsen, men kunne først realiseres i år. Tanken bak var å gjøre korpset kjent med rytmikk vi ikke kjenner så godt som f.eks. swing, og som musikkstil ofte bare omtales som "latin". Men som vi skulle få kjenne på og lære, omfattet dette en rekke varianter av stiler som samba, bossa, tango m.fl. med sitt opphav i de forskjellige landene i Latin-Amerika. Og bedre læremestre enn Hovedøen Social Club ledet av Sverre Indris Joner kunne vi ikke fått.

Øvelse gjør mester

Innøvingen av programmet startet umiddelbart etter påske ledet av Sverre, og for å sette lista for hva vi hadde i vente, startet første øvelse med en danseøvelse der vi skulle bruke føttene til å markere en enkel 1-2 grunnrytme men legge til ulike motrytmer (“claver”) i form av klapp med hendene. Mange morsomme syn huskes fra denne seansen! Når vi gikk over til instrumentene våre, var det ikke til å nekte for at mange slet litt med de uvante rytmene de første øvelsene. Men øvelse gjør mester, og når vi vennet oss til å høre på ensemblets to perkusjonister på timbales og congas, begynte det å gå seg til.

Perkusj(k)onister også i korpset!

Flere fra slagverkgruppa i korpset skulle også virkelig få kjørt seg på repertoaret til Hovedøen, og med egne øvelser med Sverre, lærebok i latinrytmer og Youtube instruksjonsvideoer resulterte dette etter hvert i et solid komp resten av korpset kunne lene seg på.

Konsertprogrammet

Konserten var lagt opp med en første avdeling med latininspirert rent korpsrepertoar, og med Hovedøens eget repertoar etter pause. Men vi var heldige, og fikk bistand av noen fra ensemblet også i første avdeling - Ruben Pirela og Eduardo Cedeño på perkusjon og ikke minst ensemblets eminente trompetist Erik Eilertsen. På trommesett på korpsrepertoaret hadde vi med Arild Torvik fra Forsvarets stabsmusikk. Programmet så slik ut:

  1. avdeling - "Sway", "Jobim medley", "Hei, New York", "Besame Mucho", "Hovedøen"
  2. avdeling - "En solskinnsdag", "Jeg vil ha en blå ballong", "Livet er for kjipt","En natt forbi","Voi voi", "Jeg tror på sommeren","Rompa mi", "Neste sommer"

Konserten startet med noen velkomstord fra korpsets leder Ingeborg Volan, hvorpå første avdeling åpnet med fullt trøkk i “Sway” og kulminerte med “Hovedøen” som en slags introduksjon til neste avdeling. Etter en pause der publikum fikk trukket litt luft og kjøpt forfriskninger, introduserte Sverre bandets konsept hvorpå de kjente norske låtene ble framført på en “unorsk” måte, ikke minst dominert av vokalist Sergio Gonzalez sin spesielle sangstil. Det svingte (men ikke “swing”), og publikum svingte med - til og med med dans foran scenen. Det ble som ventet forlangt et ekstranummer, og det ble “Jeg vil ha en blå ballong”.

Det ble en svært vellykket konsert i intens sommervarme, og både korps og ensemblet var godt fornøyde. Konserten ble tatt opp og vil trolig bli lagt ut i korpsets lydarkiv senere.

Sommerfest

Som vanlig ved sommerkonserten, var det sommerfest etterpå, i år i korpsets eget lokale i Sagene Festivitetshus. Medlemmer med ledsagere og hele ensemblet var invitert, og det ble en hyggelig avslutning som varte ut i de små timer!

Spennende høstsesong venter!

Nå tar korpset en velfortjent sommerferie, men en spennende høst venter. Det blir nemlig den offisielle oppstarten med vår nye dirigent Leif Arne Tangen Pedersen. Vi kan love en konsert i november med morsomt og variert repertoar, og ikke minst et gjensyn og gjenhør med en nyttårsmatinékonsert som flere har etterspurt.

Følg med oss på Facebook og våre egne hjemmesider, god sommer!


Edit

Flere bilder

Eldre nyheter

06 Mai 2023

«Sagenevår» med SJK

Av Steinar Kjærnsrød | Konserter

Like sikkert som at bydelen arrangerer «Sagenevår» i starten av mai hvert år, like sikkert deltar SJK med marsjer og lightmusikk foran Sagene kirke

23 Jun 2022

Sommerlig hitparade på Myraløkka

Av Ingeborg Volan | Konsertreferater

Etter to år med et pandemi-nedstengt Norge og en rekke avlyste konserter var det en fryd for Sagene Janitsjarkorps å endelig kunne spille sommerkonsert på Sagene igjen.

17 Mai 2022

Endelig en normal 17. mai!

Av Karina Kaupang Jørgensen | SJK generelt

Etter tre års virusventing var 17. mai endelig en festdag igjen, og Oslo viste seg fra sin beste side.