Sommerlig hitparade på Myraløkka

Etter to år med et pandemi-nedstengt Norge og en rekke avlyste konserter var det en fryd for Sagene Janitsjarkorps å endelig kunne spille sommerkonsert på Sagene igjen.

Den sommerlige utekonserten på Myraløkka feiret tiårsjubileum, hvis vi ser bort fra de to koronaavlysningene i 2020 og2021. Og i strålende sommersol ble det en skikkelig konsert-fest for korpset. Det er nemlig utrolig stas å spille på den store scenen Oslofilharmonien bruker dagen etter, med tilsvarende profesjonelt lydutstyr og arrangementskvalitet.

Da klokka slo 18 lørdag 18. juni var det også hyggelig å se mange publikummere benke seg både på stolene foran scenen og på den store gressletta som utgjør Sagenes storstue utendørs.

For SJK-dirigent Rune Halvorsen ble dette Myraløkka-debuten. Som vokal-solist fikk han med seg svenske Evelyn Jons i et program med mange amerikanske standardlåter og svenske musikal-favoritter.

Barbra Streisands «gjennombruddslåt» "Don’t rain on my parade", Billy Joels kjente "New York state of mind" og ekstranummeret "Cabaret" - udødeliggjort av Liza Minelli - ble publikumsfavoritter. Men også vakre Du måste finnas fra musikalen «Kristina från Duvamåla» slo an, og Evelyn Jons’ egenkomponerte "Fåglarna" og "Meningen" høstet fortjent applaus.

Korpset fikk også både swingt og svettet seg gjennom noen ganske krevende instrumentalnumre. Konserten åpnet med American Salute av Morton Gould, basert på den kjente melodien "When Johnny Comes Marching Home". Men særlig "Blue Shades" av Frank Ticheli er et løft, med utfordrende solopartier for Heidi Svenskerud (bassklarinett) og Tom Nøttveit (klarinett). Og i "Blue Rondo à la Turk" av Dave Brubeck i et arrangement av Lars E. Gudim var det Sagenes egen jazz-sax-helt Per Greil som fikk testet seg - og alle tre solistene høstet varm applaus både fra de andre musikerne på scenen og fra publikummerne.

Sommerregnet slapp seg løs over publikum akkurat da siste ekstranummer var i gang. Og med det starter Sagene Janitsjarkorps sommerferien. Men planene for høstsemesteret er allerede lagt, så vi er klare til å spille på Sagene igjen allerede i september.

God sommer!


Edit

Flere bilder

Eldre nyheter

17 Mai 2022

Endelig en normal 17. mai!

Av Karina Kaupang Jørgensen | SJK generelt

Etter tre års virusventing var 17. mai endelig en festdag igjen, og Oslo viste seg fra sin beste side.

07 Mai 2022

Vår på Sagene med SJK!

Av Steinar Kjærnsrød | Konserter

SJK innledet utesesongen med en konsert foran Sagene kirke i anledning bydelsdagene «Sagenevår».

02 Mai 2022

Swingende sommerkonsert på Sagene

Av Ingeborg Volan | Konserter

Sagene janitsjarkorps byr på gratis sommerstemning og god musikk på Myraløkka lørdag 18. juni.