Sprudlende energi på scenen

Til stående applaus takket vi av et hektisk musikkår med nyttårsmatinekonsert på årets siste dag. Nå kan 2024 bare komme!

Korpset leverte en flott nyttårsmatinekonsert for både fire og seks år siden, som begge ble svært godt mottatt. Men pandemi har satt en effektiv stopper for å kunne gjenta suksessen før nå. Vi gledet oss derfor til å gjenta suksessen, basert på samme tematikk og ingredienser som sist - musikk til anledningen og årstiden, spennende solister, avslappet atmosfære, servering av snacks og passende drikke og et orkester i storform.

Proffe sangere

Et stivpyntet korps møtte et velkledd og feststemt publikum. Det strømmet på med blide folk, og gjengen i baren fikk kjørt seg. Fra første takt i Overturen fra «Carmen» var tonen satt: Dette låter bra, dette blir moro! Og smilet var bredt hos dirigent Leif Arne Pedersen, som tidligere på dagen var blitt møtt av bursdagssangen i anledning sin egen fødselsdag. Sopranen Gunda-Marie Bruce og tenoren Kjetil Støa - to sangere som borger for god stemning og flotte musikalske opplevelser, sto på scenen sammen med korpset, som de også gjorde ved de to foregående nyttårsmatinekonserten. I to timer ble det levert kjente perler på rekke og rad, som Strauss’ «Wiener Blut» og «operasvisken» «Habanera» fra Carmen, i tillegg til flere andre kjente melodier - som «Champagner-Galopp»», «Cry Me a River» og OL-sangen fra 1994, «Se Ilden Lyse».

Suksess

Konserten gikk strålende og både orkester, solister og publikum koste seg i på tampen av det gamle året, før vi ønsket hverandre godt nytt år med konfetti og bobler i glassene. Korpsets styreleder, Ingeborg Volan, tok ordet og lovte ny nyttårsmatinekonert om to år – som markerer starten på korpsets 100-års jubileum i 2026. Publikum klappet og klappet, og det måtte en ekte drikkevise til, «Brindisi» fra La Traviata» før publikum ville gå hjem.


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter

Eldre nyheter

15 Nov 2023

Fullt trøkk på første konsert med ny dirigent

Av Ingeborg Volan | Konsertreferater

Høstkonsert er alltid stas. Men når høstkonserten også var første konsert med ny dirigent, første konsert for en del nye musikere i korpset og repertoaret var ambisiøst som fy, var nervene litt ekstra i helspenn.

18 Jun 2023

Voi, voi - for en konsert!

Av Steinar Kjærnsrød | Konsertreferater

Lørdag 17. juni var det ikke bare sommervarmen som skapte varme i Sagene Festivitetshus. Sommerkonserten med Hovedøen Social Club fyrte opp både publikum og musikere, og markerte også avslutningen på vårsesongen for korpset.

06 Mai 2023

«Sagenevår» med SJK

Av Steinar Kjærnsrød | Konserter

Like sikkert som at bydelen arrangerer «Sagenevår» i starten av mai hvert år, like sikkert deltar SJK med marsjer og lightmusikk foran Sagene kirke